Protergia: Σταθερές τιμές ρεύματος και τον Σεπτέμβριο - Απορροφά το αυξημένο κόστος

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Protergia: Σταθερές τιμές ρεύματος και τον Σεπτέμβριο - Απορροφά το αυξημένο κόστος
Αμετάβλητες στο ύψος αυτών που ίσχυσαν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, διατηρεί τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και τον Σεπτέμβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, η Protergia, αναπόσπαστο κομμάτι της Metlen Energy & Metals.

Στήριξη στους πελάτες της για έναν ακόμη μήνα προσφέρει η Protergia, αναπόσπαστο κομμάτι της Metlen Energy & Metals, διατηρώντας και τον Σεπτέμβριο τις ίδιες χρεώσεις στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία διατηρεί σταθερές τις χρεώσεις της από τον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει πως διευρύνεται πλέον στο τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) η περίοδος κατά την οποία "θωρακίζει" τους καταναλωτές από τα αυξημένα χονδρεμπορικά κόστη.

Στον παρακάτω συγκριτικό πίνακα παρατίθενται οι τιμές της Protergia για τον μήνα Σεπτέμβριο για τους οικιακούς καταναλωτές, σε σύγκριση με τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο:

Σε περίπτωση που το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφασίσει την επιδότηση των καταναλωτών, το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί αυτούσιο από τις τιμές αυτές.

«Με τον τρόπο αυτό η Protergia τιμά την εμπιστοσύνη των πελατών της και επιδιώκει να συμβάλει ουσιαστικά στην ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, από το αυξημένο κόστος ενέργειας. Αδιαπραγμάτευτη στρατηγική προτεραιότητα της Protergia είναι να παρέχει σιγουριά και ασφάλεια σε όλους τους πελάτες της, νέους και υφιστάμενους, με ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες και φυσικά την αξιοπιστία της METLEN Energy & Metals, στηρίζοντας την ενεργειακή αγορά στο σύνολο της», τονίζει η Protergia.

Η απορρόφηση του αυξημένου χονδρεμπορικού κόστους έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη συγκράτηση των τιμολογίων Αυγούστου της εταιρείας, με δεδομένο ότι η χονδρεμπορική αγορά κινήθηκε τον Ιούλιο σε επίπεδα ρεκόρ για το 2024. Ωστόσο, και τον Αύγουστο η αγορά συνεχίζει να διαγράφει "υψηλές πτήσεις", με συνέπεια να διατηρούνται οι ανοδικές πιέσεις στις χρεώσεις ρεύματος.

Όπως έγραψε το Insider.gr, μέχρι και σήμερα 28 Αυγούστου, η αγορά "τρέχει" μόλις 6% χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιούλιο.

Την ίδια στιγμή, η κίνηση της Protergia είναι πολύ πιθανό να έχει θετικό αποτύπωμα ευρύτερα για τη λιανική αγορά ρεύματος, με άλλους προμηθευτές να παίρνουν τη σκυτάλη και να ανακοινώνουν ότι θα διατηρήσουν κι αυτοί σταθερές τις χρεώσεις τους στα τιμολόγια Σεπτεμβρίου - όπως συνέβη εξάλλου και τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βιομηχανία: Ενεργοποιείται το μέτρο για «πράσινο» ρεύμα – Στις ράγες έργα ΑΠΕ 2,4 GW

gazzetta
gazzetta reader insider insider