Στα χέρια της UniCredit το 9% της Commerzbank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα χέρια της UniCredit το 9% της Commerzbank
Ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής της Commerzbank κατέστη πλέον η UniCredit που απέκτησε μερίδιο 9% στην γερμανική τράπεζα.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής της Commerzbank κατέστη πλέον η UniCredit που απέκτησε μερίδιο 9% στην γερμανική τράπεζα, διαμηνύοντας πως θα εξετάσει ευκαιρίες για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και στα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η ιταλική τράπεζα απέκτησε μερίδιο 4,5% από το γερμανικό δημόσιο που έβγαλε το σχετικό «πωλητήριο», με το υπόλοιπο μερίδιο να αποκτάται στην αγορά, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η τιμή αγοράς ήταν 13,20 ευρώ ανά μετοχή για τις περίπου 53,1 εκατ. μετοχές που έβγαλε στο «σφυρί» το Βερολίνο με αποτέλεσμα τα συνολικά έσοδα να ανέρχονται σε 702 εκατ. ευρώ. Η νέα συμμετοχή τοποθετεί την UniCredit ακριβώς πίσω από το γερμανικό κράτος, του οποίου το ποσοστό έχει πλέον πέσει στο 12%. Η προσφορά της ιταλικής τράπεζας για το μερίδιο ήταν μια «σημαντική υπερπροσφορά» όλων των άλλων, ανέφερε η ανακοίνωση.

«Η UniCredit θα συνεργαστεί με την Commerzbank για να διερευνήσει ευκαιρίες δημιουργίας αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και στις δύο τράπεζες», αναφέρεται. Η γερμανική κυβέρνηση διατηρούσε τα τελευταία χρόνια μερίδιο 16,5% στην Commerzbank ως αποτέλεσμα της διάσωσης της τράπεζας πριν από 16 χρόνια κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Μια εξαγορά της Commerzbank θα μετατρέψει την ιταλική τράπεζα σε μια ισχυρή δύναμη στην εταιρική και τη λιανική τραπεζική στην αγορά. Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση έχει πλέον δεσμευτεί για περιορισμό 90 ημερών σε περαιτέρω πωλήσεις μετοχών της Commerzbank, αν και ισχύουν ορισμένες εξαιρέσεις.

«Αυτή η πρώτη μερική πώληση του μεριδίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προαναγγέλλει την ολοκλήρωση της επιτυχημένης σταθεροποίησης και συνεπώς την έξοδο» από την Commerzbank, δήλωσε η Γερμανίδα επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικών Εύα Γκρούνβαλντ στην ανακοίνωση της Τετάρτης. «Η Commerzbank έδειξε ότι στέκεται και πάλι γερά στα δικά της πόδια» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Τα σημεία που αποκαλύπτουν (;) τον νικητή του ντιμπέιτ Χάρις - Τραμπ

Η Νetcompany-Intrasoft αναπτύσσει το Νέο Ψηφιακό Τελωνειακό Σύστημα της Ουκρανίας

Νέο ρεκόρ παραγωγής για την Energean τον Ιούνιο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider