Εκρηκτική ζήτηση για το «πράσινο» ομόλογο της Eurobank - Πάνω από 2,5 δισ. οι προσφορές, στοχος η άντληση 750 εκατ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκρηκτική ζήτηση για το «πράσινο» ομόλογο της Eurobank - Πάνω από 2,5 δισ. οι προσφορές, στοχος η άντληση 750 εκατ.
Άνοιξε το βιβλίο για το «πράσινο» ομόλογο της Eurobank εξαετούς διάρκειας, με την HSBC να έχει κεντρικό ρόλο στην ομολογιακή έκδοση.

Τελ. ενημέρωση 11:55

Εκρηκτική ζήτηση καταγράφεται για το «πράσινο» ομόλογο της Eurobank εξαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στην πενταετία (το κουπόνι θα είναι σταθερό έως την 24/9/2029), από όπου η Τράπεζα στοχεύει στην άντληση 750 εκατ. ευρώ.

Οι αρχικές σκέψεις τιμολόγησης (IPTs) κινούνται στην περιοχή του 4,5% περίπου (MS+210 μονάδες βάσης). Ωστόσο με τις προσφορές να ξεπερνούν ήδη τα 2,5 δισ. ευρώ, αναμένεται περαιτέρω αποκλιμάκωση του επιτοκίου. Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η τράπεζα από την έκδοση θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ή την αναχρηματοδότηση projects με πράσινα περιβαλλοντικά κριτήρια.

Κεντρικό ρόλο στην ομολογιακή έκδοση έχει η HSBC, ενώ το syndicate είναι ιδιαίτερα ισχυρό αποτελούμενο από τις BNP Paribas, BofA, Commerzbank, Goldman Sachs, και Nomura, πέρα από την HSBC.

Οι αρχικές σκέψεις τιμολόγησης (IPTs) κινούνται στην περιοχή του 4,5% περίπου (MS+210 μονάδες βάσης). Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η τράπεζα από την έκδοση θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ή την αναχρηματοδότηση projects με πράσινα περιβαλλοντικά κριτήρια.

Ελάχιστο ποσό για τη συμμετοχή έχουν καθοριστεί τα €100χιλ. και πολλαπλάσια των €1.000 πέραν αυτού του ποσού.

Να σημειωθεί πως χθες η Moody's προχώρησε στην αναβάθμιση των προοπτικών της Eurobank από σταθερές σε θετικές, μετά την αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. Η αναμενόμενη διαβάθμιση του ομολόγου από την Moody’s είναι Baa2.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ηρακλής ΙΙΙ»: Τελευταίος γύρος εξυγίανσης των τραπεζών με δύναμη πυρός κρατικές εγγυήσεις 3 δισ. ευρώ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider