WSJ: Η JPMorgan «κλέβει» την Apple Card από την Goldman Sachs

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WSJ: Η JPMorgan «κλέβει» την Apple Card από την Goldman Sachs
Η εν λόγω κάρτα εκδόθηκε αρχικά από την Goldman Sachs, ωστόσο η Apple αναζητά νέο συνεργάτη αφ' ότου προσπάθησε να «κόψει τους δεσμούς τους» το περασμένο έτος.

Σε συζητήσεις με την JPMorgan βρίσκεται η Apple για να της αναθέσει το ταχέως αναπτυσσόμενο εγχείρημα της Apple Card, της πιστωτικής κάρτας που λειτουργεί μέσα από το iPhone για αγορές σε μέρη και καταστήματα που υποστηρίζουν το Apple Pay. Η εν λόγω κάρτα εκδόθηκε αρχικά από την Goldman Sachs, ωστόσο η Apple αναζητά νέο συνεργάτη αφ' ότου προσπάθησε να «κόψει τους δεσμούς τους» το περασμένο έτος.

Όπως μετέδωσε η Wall Street Journal, η Apple και η JPMorgan διαπραγματεύονται από τις αρχές της χρονιάς, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Για την Goldman Sachs αυτή η συνεργασία θεωρήθηκε ως μία ευκαιρία να γίνει μία στροφή προς προς την παροχή περισσότερων τραπεζικών υπηρεσιών σε καταναλωτές. Όμως, τον Νοέμβριο του 2023, η πολυτιμότερη εισηγμένη στον κόσμο, άρχισε να εξετάζει διεξόδους από το συμβόλαιό της με την Goldman μετά από μια σειρά συγκρούσεων με την τράπεζα αλλά και με κορυφαία στελέχη της. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο εταίρων ήταν εξ' αρχής τεταμένες καθώς η Apple είχε δημιουργήσει διαφημίσεις που ανέφεραν ότι οι πιστωτικές της κάρτες «δημιουργήθηκαν από την Apple, όχι από τράπεζα».

Σε περίπτωση που συμφωνήσουν, το deal θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις σχέσεις του κολοσσού της τεχνολογίας, με την μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής και θα ενισχύσει την θέση της δεύτερης στην καταναλωτική τραπεζική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Τσέλσι ξόδεψε 2,78 δισ. ευρώ για μεταγραφές την τελευταία δεκαετία - Ποιες ομάδες ακολουθούν

TotalEnergies: Συμφωνία για παραδόσεις LNG στην Τουρκία ως το 2037

Ο Ρέστης βγήκε νικητής σε δικαστική διαμάχη με πρώην ιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ - Εκκαθαρίζεται η εταιρεία της

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider