Προς επένδυση πολλών δισ. δολαρίων στην Intel η Apollo

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς επένδυση πολλών δισ. δολαρίων στην Intel η Apollo
Ο Γκέλσινγκερ είχε προειδοποιήσει πέρσι πως το 2024 θα ήταν δύσκολο και πως οι συνθήκες θα αρχίσουν να βελτιώνονται από το 2027. 

Mια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων -που μεταφράζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην στρατηγική ανάκαμψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Intel- ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Apollo. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Apolo εξετάζει να επενδύσει έως και 5 δισ. δολάρια στην κατασκευάστρια τσιπ.

Βεβαίως, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και όλα είναι στο τραπέζι: από το μέγεθος της πιθανής επένδυσης μέχρι την άδοξη λήξη των συνομιλιών και των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό δημοσίευμα. Η είδηση έρχεται την στιγμή που η Qualcomm επιδιώκει μια εξαγορά της Intel, που θα συνεπάγεται με ένα από τα μεγαλύτερα deals στην ιστορία.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως μια εξαγορά από την Qualcomm δύσκολα θα λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών αλλά καταδεικνύει το πλήγμα στο κύρος της Intel, η οποία κάποτε βασίλευε στον κλάδο της τεχνολογίας. Σήμερα η Nvidia την έχει προσπεράσει στην καινοτομία και η Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) στην μαζική παραγωγή των προηγμένων τσιπ που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εφαρμογών ΑΙ.

Υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Πατ Γκέλσινγκερ, η Intel επεξεργάζεται ένα δαπανηρό σχέδιο για να κάνει «λίφτινγκ», φέρνοντας νέα προϊόντα με σύγχρονη τεχνολογία ώστε να προσελκύσει περισσότερους πελάτες. Ωστόσο, οι επενδυτές δεν πείθονται, χαρακτηρίζοντας απογοητευτικά τα οικονομικά μεγέθη της, με αποτέλεσμα να γίνουν «καπνός» δεκάδες δισ. δολάρια από την χρηματιστηριακή της αξία.

Πέρυσι, οι λειτουργικές ζημιές στη μονάδα παραγωγής τσιπ της Intel διαμορφώθηκαν στα 7 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τα 5,2 δισ. δολάρια που είχαν ανακοινωθεί έναν χρόνο πριν. Τα περσινά έσοδα περιορίστηκαν στα 18,9 δισ. δολάρια, χαμηλότερα κατά 31% από τα 27,49 δισ. δολάρια το περασμένο έτος. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκαν συνολικές ζημίες 1,6 δισ. δολαρίων το β’ τρίμηνο του 2024 μαζί με σχέδια για την κατάργηση του 15% των θέσεων εργασίας. Ο Γκέλσινγκερ είχε προειδοποιήσει πέρσι πως το 2024 θα ήταν δύσκολο και πως οι συνθήκες θα αρχίσουν να βελτιώνονται από το 2027.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όμιλος Profile: Άλμα 71% στα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο - Στα 15,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Κρασί: Γεμίζει το ποτήρι... των επενδύσεων – Οι πρωταγωνιστές και οι προοπτικές

ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider