ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το κατάστημα στο Άγιο Όρος

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το κατάστημα στο Άγιο Όρος
Σήμερα το πιλοτικό άνοιγμα του σούπερ μάρκετ στις Καρυές του Αγίου Όρους, τον Νοέμβριο τα εγκαίνια. Ποια τα χαρακτηριστικά του καταστήματος.

Εντός της ημέρας αναμένεται να λειτουργήσει το κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Άγιο Όρος, με τη θυγατρική του ομίλου Ahold Delhaize στην Ελλάδα να γίνεται η πρώτη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που αποφασίζει να ανοίξει κατάστημα στην αυτόνομη μοναστική πολιτεία.

Την αποκάλυψη για το εν λόγω κατάστημα είχε κάνει ακριβώς πριν από έναν χρόνο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκος Λαβίδας, τοποθετώντας μάλιστα στις αρχές του 2024 την έναρξη της λειτουργίας του. Τελικά, μετά από σημαντική καθυστέρηση η οποία αποδίδεται στις εργασίες κατασκευής του, το κατάστημα στο Άγιο Όρος θα ανοίξει πιλοτικά από σήμερα, ενώ τα επίσημα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στον Νοέμβριο.

Πώς θα είναι το νέο κατάστημα

Κατά τις πληροφορίες, το σούπερ μάρκετ θα ανοίξει στις Καρυές του Αγίου Όρους, θα έχει οκτώ άτομα προσωπικό - όλοι άντρες όπως είναι αναμενόμενο - ενώ μεγάλο μέρος των προϊόντων και των κωδικών που θα φιλοξενεί στα ράφια του θα στηριχθεί σε τοπικά προϊόντα, με κύριο στόχο την ανάδειξη του ιδιαίτερου διατροφικού πλούτου της περιοχής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έκταση του καταστήματος στις Καρυές είναι 140 τμ, ενώ θα λειτουργήσει με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise). «Η μέθοδος του franchise φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα καθώς παρουσιάζει μεγάλη ευελιξία», σχολίαζαν πρόσφατα στο insider.gr πηγές της εταιρείας.

Στο Άγιο Όρος το κατάστημα θα λειτουργεί ως AB Shop & Go, ήτοι ως σημείο πώλησης τροφίμων μικρού μεγέθους. Ήδη η ΑΒ Βασιλόπουλος αριθμεί περισσότερα από 250 καταστήματα AB Shop & Go σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει να αναπτύσσεται προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως άλλωστε έχει γράψει πρόσφατα το insider.gr, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιοργάνωσης, η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει δρομολογήσει τη μετατροπή αρκετών εταιρικών καταστημάτων σε franchise. Η μετατροπή αφορά κατά κύριο λόγο σε μικρής έκτασης καταστήματα, ενώ ήδη αρκετά εταιρικά σημεία πώλησης στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη έχουν μετατραπεί σε franchise. Μέσω της εν λόγω διαδικασίας άλλωστε η αλυσίδα αποσκοπεί τόσο στην εξισορρόπηση του λειτουργικού της κόστους, όσο και στην τόνωση των οικονομικών της μεγεθών.

Συνολικά, το δίκτυο πωλήσεων της ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει περισσότερα από 600 καταστήματα. Τα εταιρικά καταστήματα λιανικής πώλησης ξεπερνούν τα 300, πάνω από 250 ανήκουν στο δίκτυο δικαιόχρησης (franchising), ενώ τα καταστήματα χονδρικής πώλησης (cash and carry) ξεπερνούν τα 10.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στην Πάρο

«Ξεπουλάνε» τα ρολόγια Rolex στην Ελλάδα – Έπιασε τα 93 εκατ. ο τζίρος της εταιρείας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider