Πόσο πλούσιος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο πλούσιος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης
O Βαγγέλης Μαρινάκης καταλαμβάνει την 932η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Στον κατάλογο με τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη ανήκει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ έχει μπει δυναμικά και στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

Ειδικότερα, η περιουσία του εφοπλιστή και ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Ρίο Άβε, ανέρχεται στα 3,8 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Μάλιστα, όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ο κ. Μαρινάκης καταλαμβάνει την 932η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Παράλληλα, ο δείκτης που διαθέτει το Forbes και καταμετρά real time (αληθινό χρόνο) το μέγεθος του πλούτου της οικονομικο-επιχειρηματικής αφρόκρεμας, απεικονίζει πως η καθαρή αξία του κ. Μαρινάκη και της οικογενείας του την Τρίτη 1η Οκτωβρίου ενισχύεται 0,10% ή κατά 4 εκατ. δολάρια.

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1967 στον Πειραιά. Ο πατέρας του, Μιλτιάδης Μαρινάκης, ήταν πολιτικός και εφοπλιστής με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων στο Λονδίνο.

O Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ιδρυτής του ναυτιλιακού ομίλου Capital και το 2010 βρέθηκε στη λίστα “One Hundred People” του βρετανικού ναυτιλιακού περιοδικού Lloyd’s List. Το 2017, βραβεία της ίδιας έκδοσης τον ανέδειξαν ως προσωπικότητα της χρονιάς στην ελληνική ναυτιλία.

Από το 2010 είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εξαγοράζοντας την πλειοψηφία των μετοχών της από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Το 2017, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε και την Notigham Forest, ενώ το 2023 πέρασε στην κατοχή του και η πορτογαλική Rio Ave.

Πέρα από τη ναυτιλία και τον αθλητισμό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα και στην εγχώρια βιομηχανία των media. Μέσω του ομίλου Alter Ego στο χαρτοφυλάκιό του διαθέτει, μεταξύ άλλων, τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τις εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα, καθώς και το ενημερωτικό σάιτ in.gr. Η Alter Ego συμμετέχει, επίσης, στην εταιρεία πρακτόρευσης και διανομής περιοδικών και εφημερίδων Άργος.

Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Μαρινάκη και έχει τέσσερα παιδιά, με τον πρωτότοκο υιό του, Μιλτιάδη Μαρινάκη να γεννιέται το 1999 και να είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ψυχικού. Ταυτόχρονα, έχει σπουδάσει Οικονομικά και Πολιτική Επιστήμη στο Nottingham Trent University στην Αγγλία, ενώ ζει στο Λονδίνο όπου και έχει αναλάβει τη διοίκηση της δεύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας της οικογένειας Μαρινάκη, της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το 2021 ίδρυσε την δική του εταιρία, το Shopflix. Ελέγχει κατά 50% τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης pool δεξαμενόπλοιων Heidmar Inc με γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο και Σιγκαπούρη. Κατέχει επιτελικές θέσεις τόσο στην Alter Ego, όσο και στη ναυτιλιακή Capital Ship Management Corp.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο αξίζουν σήμερα οι δραχμές

Πόσο πλούσια «έφυγε» η Μάγκι Σμιθ

Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο με πάνω από 2 εκατ. εργαζόμενους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider