Metlen: Στα 2,4 δισ. ευρώ οι προσφορές για το πράσινο ομόλογο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Metlen: Στα 2,4 δισ. ευρώ οι προσφορές για το πράσινο ομόλογο
Σκοπεύει να αντλήσει ποσό 500 εκατ. ευρώ και να προχωρήσει σε ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων τίτλων.

Τελευταία ενημέρωση 15:12

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το πενταετές ομόλογο της Metlen ονομαστικής αξίας ύψους 500 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στην περιοχή του 4,125%, ενώ ήδη οι προσφορές έχουν ξεπεράσει το 2,4 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να διαθέσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες για την ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας 500.000.000 ευρώ, με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Metlen έδωσε εντολή στις BNP PARIBAS, Citigroup, και HSBC ως Από Κοινού Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) προκειμένου να διοργανώσουν την έκδοση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας μισού δισ. ευρώ με διάρκεια πέντε ετών (NCL/Μη Ανακλητές).

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινης Χρηματοδότησης (Green Finance Framework) της Εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Fitch επιβεβαίωσε στο BB+ την πιστοληπτική ικανότητα της Metlen, δίνοντας σταθερές προοπτικές. Όπως σημείωνε ο οίκος σε πρόσφατη έκθεση, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά την διατηρήσιμη αύξηση των EBITDA, παρά τις αναμενόμενες προκλήσεις στις τιμές των μετάλλων και της ενέργειας, καθώς και τον μέτριο δανεισμό, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει διαχειρίσιμος στην κορύφωσή του, το 2025, λόγω των μεγάλων κεφαλαιουχικών δαπανών και των εκροών στο κεφάλαιο κίνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση Fitch: Προχωρά αργά η απαλλαγή από τις εκπομές άνθρακα

Ανατροπή με τις συντάξεις Νοεμβρίου - Πότε πληρώνονται και γιατί

Κύπρου: Άνοιξε τον «χορό» των πωλητών η CarVal για το 3% - Ακολουθεί η πρώην Λαϊκή

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider