Viva: Θα εντατικοποιήσουμε τις νομικές μας ενέργειες κατά των SoftOne - Entersoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Viva: Θα εντατικοποιήσουμε τις νομικές μας ενέργειες κατά των SoftOne - Entersoft
«Η Viva.com θα εντατικοποιήσει τις νομικές ενέργειές της κατά του σχήματος SoftOne-Entersoft και των συνεργατών τους, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει την αθέμιτη απόσπαση της πελατείας της», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Η Viva.com θα εντατικοποιήσει τις νομικές ενέργειές της κατά του σχήματος SoftOne-Entersoft και των συνεργατών τους, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει την αθέμιτη απόσπαση της πελατείας της», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η σημερινή απόρριψη από το δικαστήριο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Viva, προκειμένου να σταματήσουν SoftOne και Entersoft την πρακτική που ακολουθούν αυτή τη στιγμή για την διασύνδεση των POS, «δεν εξετάζει την ουσία της υπόθεσης»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Viva

«Σήμερα απορρίφθηκε το αίτημα για τη διαταγή προσωρινών μέτρων στα δύο μέρη. Σε καμία περίπτωση στο πλαίσιο της προσωρινής διαταγής δεν εξετάζεται η ουσία της υπόθεσης.

Η Viva.com έχει προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχήματος SoftOne-Entersoft που καταχρηστικά επιβάλλει επιλεκτικές χρεώσεις με σκοπό τη χειραγώγηση της αγοράς σε βάρος των εμπόρων. H συζήτηση και η έκδοση απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων της Viva.com θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών.

Παράλληλα, η Viva.com θα εντατικοποιήσει τις νομικές ενέργειές της κατά του σχήματος SoftOne-Entersoft και των συνεργατών τους, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει την αθέμιτη απόσπαση της πελατείας της».

Η απόφαση του δικαστηρίου

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το πρωί το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Viva ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να σταματήσουν SoftOne και Entersoft την πρακτική που ακολουθούν αυτή τη στιγμή για την διασύνδεση των POS. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των Entersoft - SoftOne, η δικαστής έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των δύο εταιρειών απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Viva.

Η απόφαση του δικαστηρίου που έλαβε χώρα στις 8 Οκτωβρίου βάζει μια άνω τελεία στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ της Viva και των SoftOne και Entersoft αναφορικά με τις χρεώσεις των δύο εταιρειών επιχειρηματικού λογισμικού όσον αφορά στη διασύνδεση των εφαρμογών τους με τα POS της πρώτης αλλά και άλλων παρόχων πληρωμών (acquirers).

Η διαμάχη ξεκίνησε πριν περίπου 10 ημέρες με την αποστολή του πρώτου εξωδίκου από την πλευρά της Viva προς τις SoftOne και Entersoft όπου κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί σωρεία παραπόνων από πελάτες της που ανέφεραν ότι οι δύο εταιρείες επιχειρηματικού λογισμικού τους χρέωναν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διασύνδεση των εφαρμογών τους με το POS της Viva αλλά δεν υπήρχε χρέωση για τη διασύνδεση με τα τερματικά των Wordline και Euronet (epay).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής της Viva κατά Entersoft - SoftOne

Worldline: To στοίχημα της διασύνδεσης, οι νέες εφαρμογές και η θέση στη μάχη Viva - Entersoft, Softone

«Πόλεμος» μεταξύ Viva και Entersoft - Softone με αφορμή την υποχρεωτική διασύνδεση των POS

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider