LVMH: Πτώση 3% στις πωλήσεις τριμήνου, καθώς η ζήτηση σε Κίνα και Ιαπωνία εξασθενεί

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
LVMH: Πτώση 3% στις πωλήσεις τριμήνου, καθώς η ζήτηση σε Κίνα και Ιαπωνία εξασθενεί
Ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο κατέγραψε έσοδα 19,08 δισ. ευρώ για το τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 3% σε οργανική βάση.

«Βουτιά» 6% καταγράφει την Τετάρτη η μετοχή της LVMH αφότου η εταιρεία ανέφερε πτώση 3% επί των πωλήσεων, καθώς η ζήτηση στην Κίνα και την Ιαπωνία εξασθένησε, επιτείνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών.

Ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο κατέγραψε έσοδα 19,08 δισ. ευρώ για το τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 3% σε οργανική βάση, αφαιρώντας την επίδραση των νομισμάτων, των εξαγορών και των εκποιήσεων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η μικρή μείωση των εσόδων στο τρίτο τρίμηνο, προέκυψε κυρίως από τη χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ιαπωνία, κυρίως λόγω του ισχυρότερου γεν».

Πρόσθεσε ότι «σε ένα αβέβαιο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, ο Όμιλος παραμένει αισιόδοξος και διατηρεί μια στρατηγική που επικεντρώνεται στη συνεχή ενίσχυση της ελκυστικότητας των εμπορικών σημάτων του».

Ο τομέας της μόδας και των δερμάτινων ειδών, που περιλαμβάνει τις Louis Vuitton και Dior, ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων κατά 5%, πολύ κάτω από τις προσδοκίες για άνοδο 4%, στην πρώτη πτώση για την επιχείρηση από το 2020.

Στην αγορά της Ασίας, -εξαιρουμένης της Ιαπωνίας- όπου η Κίνα κατέχει κυρίαρχο μερίδιο, οι πωλήσεις κατρακύλησαν 16%, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο υποχώρησαν κατά 14%.

«Η κινεζική καταναλωτική εμπιστοσύνη έχει κατρακυλήσει στα ιστορικά χαμηλά που είχαν σημειωθεί επί πανδημίας», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της LVMH, Jean-Jacques Guiony.

Στην Ιαπωνία, η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο 20% από το άλμα 57% του προηγούμενου τριμήνου, λόγω του ισχυρότερου γεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Adidas: Τρίτη αναθεώρηση του guidance μετά από ένα δυνατό γ' τρίμηνο

Stellantis: Μείωση 20% στις αποστολές οχημάτων σε ετήσια βάση το γ' τρίμηνο

United Airlines: Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων - Eπαναγορά μετοχών 1,5 δισ. δολαρίων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider