Δεύτερη θητεία στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας διεκδικεί ο Όλι Ρεν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δεύτερη θητεία στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας διεκδικεί ο Όλι Ρεν
«Έχω αρκετή ενέργεια και κίνητρο για να συνεχίσω να εργάζομαι ως διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας, εάν εκλεγώ, και να συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ».

Μία δεύτερη επταετή θητεία ως διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας διεκδικεί ο Όλι Ρεν. «Έχω αρκετή ενέργεια και κίνητρο για να συνεχίσω να εργάζομαι ως διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας, εάν εκλεγώ, και να συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ», επεσήμανε ο έμπειρος τραπεζίτης σύμφωνα με το Βloomberg.

Η τρέχουσα θητεία του 62χρονου, πρώην επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, oλοκληρώνεται στις 12 Ιουλίου 2025. Ο Ρεν έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ουδέτερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ καθώς δεν θεωρείται ούτε «περιστέρι» ούτε «γεράκι». Συμμετείχε επίσης στην «κούρσα» για τη θέση του προέδρου της Φινλανδίας νωρίτερα φέτος και αναδείχθηκε τέταρτος στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας συμμετέχει στο στρογγυλό τραπέζι της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής για τις 19 χώρες της Ευρωζώνης. Η ΕΚΤ μείωσε την Πέμπτη τα επιτόκια για τρίτη φορά φέτος, με την πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ να δίνει νέο ραντεβού για τον Δεκέμβριο (12/12) όπου θα υπάρχουν διαθέσιμα περισσότερα στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποδόσφαιρο: Ποια ομάδα έχει βγάλει τα περισσότερα από μεταγραφές

Μαρινάκης: Δεν πρόκειται να βάλουμε στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας

Επιτόκια: Όφελος 250 – 300 εκατ. ευρώ για τους δανειολήπτες στεγαστικών από το «πάγωμα» που έκαναν οι τράπεζες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider