Ελεύθερη πτώση 45% για την «air taxi» startup Lilium - Οι θυγατρικές υποβάλουν αίτηση πτώχευσης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ελεύθερη πτώση 45% για την «air taxi» startup Lilium - Οι θυγατρικές υποβάλουν αίτηση πτώχευσης
Καταβαραθρώνεται η μετοχή της Lilium έπεσε την Πέμπτη

Καταβαραθρώνεται η μετοχή της Lilium έπεσε την Πέμπτη, καθώς η εταιρεία αεροπορικών ταξί ανέφερε οι δύο κύριες θυγατρικές της σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης τις επόμενες ημέρες.

Οι μετοχές της γερμανικής startup αεροδιαστημικής υποχώρησαν περισσότερο από 45% αφού έγινε γνωστή η είδηση. Σε κατάθεσή της στην ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, η Lilium - η οποία είναι εισηγμένη στο Nasdaq - ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να συγκεντρώσει επαρκή πρόσθετα κεφάλαια για να συνεχίσει τις δραστηριότητες της Lilium GmbH και της Lilium eAircraft GmbH, των δύο βασικών θυγατρικών της εταιρείας.

Ως αποτέλεσμα, οι επικεφαλής αυτών των θυγατρικών «καθόρισαν ότι είναι υπερχρεωμένες ... και ότι είναι ή θα καταστούν ανίκανες να πληρώσουν τις υφιστάμενες υποχρεώσεις τους που πρέπει να εξοφλήσουν εντός των επόμενων ημερών», αναφέρει η Lilium.

«Η διοίκηση των θυγατρικών ενημέρωσε την εταιρεία ότι πρέπει να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία και με τον τρόπο αυτό θα υποβάλουν αίτηση για διαδικασίες αυτοδιοίκησης στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Μόλις υποβάλουν αίτηση πτώχευσης, οι θυγατρικές γενικά δεν θα χρειάζεται να αποπληρώσουν οποιοδήποτε χρέος πριν από την αίτηση, αναφέρει η Lilium, προσθέτοντας ότι συνήθως οι πιστωτές θα «απαγορευτεί να προβούν σε αποκλεισμό έναντι των εταιρειών για οποιεσδήποτε απαιτήσεις μπορεί να έχουν».

Οι προγραμματισμένες αιτήσεις πτώχευσης των θυγατρικών θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα την τελική διαγραφή της Lilium από την αγορά Nasdaq Global Select ή την αναστολή των μετοχών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η απεργία συνεχίζεται στην Boeing: Οι εργαζόμενοι απέρριψαν την σύμβαση που πρότεινε η διεύθυνση

Η Intel κέρδισε δικαστική μάχη με την Κομισιόν για πρόστιμο 1,06 δισ. ευρώ

UBS: Μείωση 7% στις αγορές για έργα τέχνης το 2023 - Στα 65 δισ. δολάρια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider