Φερχόφστατ στον ΣΕΒ: Χρειάζεται να οικοδομήσουμε μια Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φερχόφστατ στον ΣΕΒ: Χρειάζεται να οικοδομήσουμε μια Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση
«Χρειάζεται επειγόντως να οικοδομήσουμε μια Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση και να ολοκληρώσουμε την ενιαία μας αγορά (έκθεση Letta), ιδιαίτερα όσον αφορά στις κεφαλαιουχικές υπηρεσίες, τις τηλεπικοινωνίες και τις ψηφιακές αγορές».

«Σήμερα ζούμε σε μια νέα εποχή «αυτοκρατοριών» στην οποία, όχι τα έθνη κράτη, αλλά οι μεγάλες χώρες και οι υπερεθνικοί οργανισμοί, αποφασίζουν για τη μοίρα του κόσμου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του European Movement International, πρώην ευρωβουλευτής και πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Φερχόφσταντ στην εναρκτήρια ομιλία του στην Ανοιχτή Εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συμπλήρωσε ότι «Είναι ένας πολύ σκληρός κόσμος που βασίζεται στον πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και τεχνολογικό ανταγωνισμό. Είναι άραγε έτοιμη η Ευρώπη για αυτή τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων; Η απάντηση είναι πως δεν είμαστε. Χρειάζεται επειγόντως να οικοδομήσουμε μια Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση και να ολοκληρώσουμε την ενιαία μας αγορά (έκθεση Letta), ιδιαίτερα όσον αφορά στις κεφαλαιουχικές υπηρεσίες, τις τηλεπικοινωνίες και τις ψηφιακές αγορές. Αυτό θα απαιτήσει θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όπως τον τερματισμό του κανόνα της ομοφωνίας και τη θέσπιση ενός μεγαλύτερου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, όπως προτείνεται στην έκθεση Draghi».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider