Πρόστιμο 310 εκατ. ευρώ στην LinkedΙn από την Ιρλανδία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρόστιμο 310 εκατ. ευρώ στην LinkedΙn από την Ιρλανδία
Πρόστιμο 310 εκατ. ευρώ επέβαλε στην LinkedΙn (την δημοφιλή εφαρμογή που ανήκει στην Microsoft) η ιρλανδική αρχή προστασίας δεδομένων.

Πρόστιμο 310 εκατ. ευρώ επέβαλε στην LinkedΙn (την δημοφιλή εφαρμογή που ανήκει στην Microsoft) η ιρλανδική αρχή προστασίας δεδομένων καθώς εκτρέφει ανησυχίες σχετικά με τη «νομιμότητα, την ασφάλεια και τη διαφάνεια» της επεξεργασίας των προσωπικών data των χρηστών που την χρησιμοποιούν, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Ο εποπτικός φορέας που εδρεύει στο Δουβλίνο υπογράμμισε πως η LinkedIn παραβίασε την αυστηρή νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR) αλλά και την ασφάλεια . Σύμφωνα με το ΑΡ, η ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων είχε ξεκινήσει έρευνα από το 2018, για ανάλυση συμπεριφοράς και στοχευμένη διαφήμιση, μετά την καταγγελίας που είχε υποβάλει μία ΜΚΟ στη Γαλλία.

Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων «χωρίς κατάλληλη νομική βάση αποτελεί σαφή και σοβαρή παραβίαση» του δικαιώματος προστασίας δεδομένων στην ΕΕ, δήλωσε ο Ιρλανδός αναπληρωτής επίτροπος, Γκράχαμ Ντόιλ. Στο σκεπτικό της απόφασής τους, οι Ιρλανδοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι το LinkedIn δεν ενημέρωνε επαρκώς τους χρήστες όταν ζητούσε τη συγκατάθεσή τους σε ό,τι αφορά την επεξεργασία δεδομένων τρίτων για ανάλυση συμπεριφοράς.

Παράλληλα, δεν υπήρχε έλεγχος στις στοχευμένες διαφημίσεις, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχέδς να διατάξουν την πλατφόρμα να αναπροσαρμόσει τις πρακτικές της. Με την σειρά της, η LinkedIn ισχυρίστηκε ότι ενώ πιστεύει ότι έχει «συμμορφωθεί» με τους κανόνες, θα συνεχίσει να εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι «διαφημιστικές πρακτικές» του πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Αλλαγή ημερομηνίας για τη δημοσίευση αποτελεσμάτων εννεαμήνου

Πόσο πλουσιότερος έγινε ο Μασκ μετά την εκτίναξη 21,92% της Tesla

Ντάιμον (JP Morgan): Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει

gazzetta
gazzetta reader insider insider