ΗΠΑ: Η Alibaba συμφώνησε να πληρώσει 433,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει ομαδική αγωγή

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Alibaba συμφώνησε να πληρώσει 433,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει ομαδική αγωγή
Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά μπήκε στον διακανονισμό για να αποφύγει το κόστος που θα προέκυπτε από περαιτέρω νομικές εμπλοκές.

Η Alibaba ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πληρώσει 433,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή στις ΗΠΑ από επενδυτές, που κατήγγειλαν μονοπωλιακές πρακτικές από τον κινεζικό κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η Alibaba αρνήθηκε ότι έκανε κάποιο αδίκημα,τονίζοντας ότι μπήκε στον διακανονισμό για να αποφύγει το κόστος που θα προέκυπτε από περαιτέρω νομικές εμπλοκές.

Ο προτεινόμενος διακανονισμός κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και απαιτεί την έγκριση του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ Τζορτζ Ντάνιελς.

Η μήνυση, που κατατέθηκε το 2020, ανέφερε ότι η Alibaba ισχυρίστηκε ότι δεν παραβίαζε τους νόμους κατά του μονοπωλίου ή του αθέμιτου ανταγωνισμού, παρά το γεγονός ότι απαιτούσε από τους εμπόρους να επιλέξουν μόνο μία πλατφόρμα διανομής.

Ο διακανονισμός καλύπτει επενδυτές που κατείχαν μετοχές της Alibaba από τις 13 Νοεμβρίου 2019 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020 και επιλύει τους ισχυρισμούς ότι υπέστησαν ζημίες όταν η αγορά θεώρησε ως παραπλανητικές τις εξηγήσεις της Alibaba, με αποτέλεσμα την πτώση της τιμής της μετοχής της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider