Η Meta θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα fact-checking εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής «προς το παρόν», παρά την κατάργηση αυτού στη χώρα, δήλωσε η επικεφαλής των παγκόσμιων επιχειρήσεων της εταιρείας Nicola Mendelsohn.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Meta, η οποία θα αντικαταστήσει τους fact-checkers με community notes στις ΗΠΑ, θέλει να ελέγξει πώς θα εξελιχθεί αυτή η αλλαγή, προτού πάρει την τελική απόφαση σχετικά με την εφαρμογή αυτού του μέτρου και σε άλλες χώρες, ανέφερε η Mendelsohn σε συνέντευξή της στην Francine Lacqua του Bloomberg Television στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός τη Δευτέρα.
Ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι αποφάσισε να αποσύρει την πρακτική αυτή, η οποία δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν μια δεκαετία, για την καταπολέμηση των viral hoaxes που διαδίδονταν στην πλατφόρμα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί από τις μεγάλες πλατφόρμες να εκκαθαρίζουν ενεργά το παραπλανητικό πολιτικό περιεχόμενο και την παραπληροφόρηση, διαφορετικά κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα βάσει του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (Digital Services Act).
Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία του θα συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίστηκε σήμερα ως ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ, για να ασκήσει πίεση στις χώρες που περιορίζουν την ελεύθερη έκφραση. Ο ιδρυτής του Facebook και του Instagram δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την απερχόμενη κυβέρνηση Μπάιντεν ότι προωθούσε την «λογοκρισία».