Σε μια σημαντική επένδυση η οποία αφορά στη δημιουργία νέων εργοστασιακών εγκαταστάσεων στο Σχηματάρι, όπου και θα μεταφερθεί η έδρα της και το σύνολο των παραγωγικών της δραστηριοτήτων, προχωρά η εταιρεία Ευβοϊκή Ζύμη που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία ζυμαρικών, χωριάτικων φύλλων, φύλλων κρούστας, σφολιάτας, καθώς και παραδοσιακής πίτας.
Το εν λόγω επενδυτικό πλάνο της εταιρείας που ως τώρα εδράζεται στην Καστέλλα Ευβοίας ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ. Με βάση δε τους σχεδιασμούς, η ολοκλήρωση των εργασιών για τις αποθήκες και τα ψυγεία, καθώς και η πλήρης λειτουργία των χώρων και η μετεγκατάσταση όλων των μονάδων του εργοστασίου για τη δραστηριότητα της αποθήκευσης και διανομής είχαν προγραμματιστεί για το τέλος του 2024, ενώ σε ό,τι αφορά την παραγωγική διαδικασία, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2025.
«Η επένδυση νέων εργοστασιακών εγκαταστάσεων στο Σχηματάρι αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας», τονίζεται στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις που καταχωρήθηκαν στο ΓΕΜΗ πριν από μερικά 24ωρα.
«Στόχοι της εταιρείας αποτελούν η κατανόηση και ικανοποίηση των ξεχωριστών αναγκών του κάθε πελάτη και η δημιουργία εποικοδομητικών σχέσεων σταθερής συνεργασίας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται πάντοτε με γνώμονα και προσήλωση στις αρχές και τη φιλοσοφία ενός επιτυχημένου αποτελέσματος», αναφέρεται επίσης.
Ζημιογόνος η χρήση 2023
Ειδικότερα, κατά τη χρήση 2023 τα έσοδα της Ευβοϊκή Ζύμη ανήλθαν στο ποσό των 12,737 εκατ. ευρώ – χωρίς ουσιαστική μεταβολή έναντι των αντίστοιχων εσόδων του 2022, τα οποία είχαν διαμορφωθεί στα 12,738 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, για το ίδιο χρονικό διάστημα η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές μετά από φόρους ύψους 64.023 ευρώ έναντι κερδών ύψους 32.719 το 2022.
«Ζυμώνει» εδώ και 41 χρόνια…
Η εταιρεία Ευβοϊκή Ζύμη ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών».
Ξεκίνησε ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών.
Τη δεκαετία του 90’ η Ευβοϊκή Ζύμη διευρύνει τις δραστηριότητές της στην παραγωγή κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Καστέλλα Ευβοίας, ενώ η συνεχής ανάπτυξή της οδηγεί το 2004 μέρος της παραγωγής σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή Δοκού Χαλκίδας.
Στο τέλος της ίδιας δεκαετίας η εταιρεία αποκτά παρουσία και στα Χανιά της Κρήτης με ακόμα μία παραγωγική μονάδα, ενώ επεκτείνει δυναμικά το δίκτυο διανομών των προϊόντων της με τις εμπορικές ονομασίες «Ζυμαρικά Ψαχνών» και «Ζύμη Ψαχνών», κερδίζοντας συνεχώς νέους πελάτες, εντός και εκτός Ελλάδας.
Η επιτυχία έρχεται με το σπιτικό χωριάτικο φύλλο και συνεχίζεται με το φύλλο κρούστας, το φύλλο σφολιάτας, το κανταΐφι, τις παραδοσιακές πίτες, τα σφολιατοειδή, τις πίτσες, τα κρουασάν. Πλέον οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα προϊόντα στα περισσότερα μεγάλα σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε μικρότερα σημεία πώλησης. Αντίστοιχη ανάπτυξη έχει επιτευχθεί και στις εξαγωγές των προϊόντων, με συνεχή ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά.
Σήμερα η εταιρεία διαθέτει υποκατάστημα στη Χαλκίδα και τη Σούδα Χανίων και αποθήκες στην Καρδίτσα, την Τρίπολη και τη Χαλκίδα, ενώ επενδύει διαρκώς στον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και στόλο φορτηγών αυτοκινήτων, στην άρτια εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της και στην απόλυτη διατήρηση της σταθερής υψηλής ποιότητας και μοναδικής σπιτικής γεύσης των προϊόντων της.