Τέλος στη συνεργασία Nestle - Coca Cola για το Nestea

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στη συνεργασία Nestle - Coca Cola για το Nestea

Tέλος στην συνεργασία τους που αφορούσε την από κοινού δραστηριοποίηση τους στην αγορά του παγωμένου τσαγιού βάζουν Nestle και Coca Cola Company.

Η Nestle και η Coca-Cola συμφώνησαν να δώσουν τέλος στην κοινοπραξία τους για το κρύο τσάι Nestea έπειτα από 16 χρόνια και να κινηθούν βάσει ξεχωριστής στρατηγικής στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά εμφιαλωμένων ροφημάτων.
Οι εταιρείες σχημάτισαν την κοινοπραξία Beverage Partners Worldwide το 2001, στην οποία συμμετείχαν με ποσοστό 50% η κάθε μία, προκειμένου να αρχίσουν να πουλάνε το Nestea σε όλο τον κόσμο, αλλά η μάρκα ήρθε αντιμέτωπη με έντονο ανταγωνισμό από το κρύο τσάι της Lipton, το οποίο πωλείται μέσω κοινοπραξίας των Unilever και PepsiCo.

H εξέλιξη αυτή επηρεάζει και τις δραστηριότητες της Coca Cola στην Ελλάδα αλλά και όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Coca Cola HBC.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2018, το σύστημα της Coca-Cola (αποτελείται από την Coca-Cola Hellas, θυγατρική της The Coca-Cola Company με ευθύνη για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, και την Coca-Cola Τρία Έψιλον, που ανήκει στον Όμιλο Coca-Cola HBC), θα σταματήσει να παράγει και να διανέμει το Nestea στην Ελλάδα, το οποίο θα αντικατασταθεί με νέα προϊόντα από το επεκτεινόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων παγωμένου τσαγιού που διαθέτει.

Όσον αφορά αν θα συνεχιστεί η διάθεση του Nestea στην ελληνική αγορά, παραμένει ακόμη άγνωστο, αν και η Νestle σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι: «Η αγορά έτοιμου τσαγιού έχει εξελιχθεί και η Nestle θεωρεί ότι έχει έρθει ο καιρός να αναπτύξει το Nestea ανεξάρτητα», προαναγγέλλοντας το τέλος της κοινοπραξίας που ήδη περιορίστηκε μόνο σε Ευρώπη και Καναδά το 2012.

Η Nestle ανέφερε ότι η Coca-Cola θα διατηρήσει την άδεια να παράγει και να πουλά Nestea στον Καναδά, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ανδόρα, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider