Βeyond Hackathon: H Eurobank προσκαλεί τους startuppers

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βeyond Hackathon: H Eurobank προσκαλεί τους startuppers

«Φυτώριο» startups στον τομέα των χρηματοοικονομικών τεχνολογιών (Fintech) ετοιμάζει η Eurobank, η οποία διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον διαγωνισμό Beyond Hackathon και επιβραβεύει τις πιο καινοτόμες ιδέες. Φιλοδοξία της τράπεζας είναι να έρθει στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής εποχής.

Στον τριήμερο διαγωνισμό (17-19 Μαρτίου), προσκαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή Software Developers, Marketers, Designers & Business Developers καθώς και startups που έχουν συσταθεί μετά το 2012. Όλες οι start-ups θα αναπτύξουν, θα βελτιώσουν και θα παρουσιάσουν τις εφαρμογές τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων στελεχών της Eurobank, στελεχών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Οι καλύτερες προτάσεις θα επιβραβευτούν με χρηματικά έπαθλα 5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Το Βeyond Hackathon είναι η νέα πρόταση της Eurobank για να προσελκύει και να εντάσσει στο δυναμικό της τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο του Fintech, ενισχύοντας τις προσπάθειές της, για να πρωταγωνιστήσει στην ψηφιακή εποχή των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Τριήμερο lab καινοτομίας

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, πρώτη ημέρα του Beyond Hackathon, εκπρόσωποι από διάφορους τομείς της Eurobank θα παρουσιάσουν στους ενδιαφερόμενους τις προκλήσεις και τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν ο καθένας στους τομείς τους, δίνοντας έτσι το «στίγμα» των αναγκών της τράπεζας.

Ειδικότερα, οι παρουσιάσεις από τα στελέχη της Eurobank θα αφορούν στις πιστωτικές κάρτες και στα προγράμματα επιβράβευσης, στην ευρωπαϊκή οδηγία πληρωμών PSD2 που θα ισχύσει από το 2018 και θα αλλάξει το τοπίο της τραπεζικής, στη συναλλακτική τραπεζική (transactional banking), στο ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-business), καθώς και στην απλοποίηση των διαδικασιών του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών..

Τις δύο επόμενες ημέρες του Beyond Hackathon, Σάββατο και Κυριακή, θα «στηθεί» στις εγκαταστάσεις της Eurobank ένα μεγάλο εργαστήρι καινοτομίας, όπου οι ομάδες θα αναπτύξουν τις ιδέες τους σε συνεργασία με την καθοδήγηση των μεντόρων τους, τα εξειδικευμένα στελέχη της τράπεζας.

Μέσω της εφαρμογής API, οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους «αληθοφανή» στοιχεία της πελατειακής βάσης της τράπεζας, ώστε να τεστάρουν τις εφαρμογές τους σε «πραγματικά» δεδομένα. Μέσα από ένα περιβάλλον προσομοίωσης των συστημάτων της τράπεζας (API sandbox) το οποίο είναι υλοποιημένο σε υποδομή Cloud, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε προσομοιωμένα τραπεζικά δεδομένα αλλά και την μοναδική δυνατότητα να «ανεβάσουν» οι ίδιοι τα δικά τους δεδομένα. Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις τραπεζικές έννοιες και να παρουσιάσουν μια εφαρμογή η οποία θα είναι πολύ κοντά σε ένα τελικό τραπεζικό προϊόν ή υπηρεσία.

Το απόγευμα της Κυριακής, οι διαγωνιζόμενοι θα παρουσιάσουν τις εφαρμογές τους στην Κριτική Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από επιχειρηματίες, Venture Capitalists και υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank, ώστε να επιλεγούν οι τρεις νικητές της φετινής διοργάνωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική ιστοσελίδα της διοργάνωσης και να ενημερώνονται αναλυτικά μέσω του Facebook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider