Φραγκιαδάκης: Ολοκληρώθηκε το 90% του σχεδίου αναδιάρθρωσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φραγκιαδάκης: Ολοκληρώθηκε το 90% του σχεδίου αναδιάρθρωσης

Πώληση περιουσιακών στοιχείων της Εθνικής Τράπεζας στα Βαλκάνια και την Κύπρο προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε ότι η ΕΤΕπρογραμματίσει την πώληση μίας σειράς θυγατρικών σε Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία και Κύπρο. «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πώληση της Banca Romaneasca. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και θα έχει σημαντικό όφελος στα κεφάλαια και τη ρευστότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε ολοκληρώσει πάνω από το 90% του σχεδίου αναδιάρθρωσης», σημείωσε ο κ. Φραγκιαδάκης, διαβεβαιώνοντας πως οι διαδικασίες πώλησης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ερωτηθείς για τη ρευστότητα στην αγορά, σημείωσε ότι «την ανάπτυξη την παράγουν οι επιχειρήσεις και όχι οι τράπεζες. Εμείς είμαστε εδώ για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, παρέχοντας ρευστότητα και τείνοντας χείρα βοηθείας προς τον ιδιωτικό τομέα», κατέληξε.

Για την εξάρτηση από τον ELA, εκτίμησε ότι η αποπληρωμή του έκτακτου μηχανισμού βοήθειας θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2018. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το 2017 θα είναι ένα κερδοφόρο έτος, στο οποίο θα επιτύχουμε τους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider