Σημαντική μείωση σημείωσαν οι πωλήσεις της της εταιρείας σνακς Tsakiris, η οποία από το 2004 ανήκει στον Όμιλο της Coca Cola Τρία Έψιλον.
Η εταρεία, που αποτελεί μία από τις παλαιότερες του είδους της στην Ελλάδα, είδε το 2016 το τζίρο της να υποχωρεί κατά 2,88 εκατ. ευρώ και να διαμορφώνεται στα 10,58 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν μόλις στις 120 χιλ. ευρώ.
Για το 2017 η εταιρεία προγραμματίζει την παραγωγή νέων προϊόντων, προκειμένου να ανακτήσει τον τζίρο και τα κέρδη της.
Η βιομηχανία το 2007 είχε δημιουργήσει τη σειρά προϊόντων «Tsak's» με γαριδάκια και συναφή είδη, ενώ το 2013 παρουσίασε τη σειρά προϊόντων πατάτας «Tsakiris Ελληνικές Γεύσεις» και το 2014 τη σειρά «Tsakiris Μισά Μισά». Συνεχίζοντας να καινοτομεί, το 2015 παρουσίασε τη σειρά «Tsakiris Τρυπάτο». Για τους επαγγελματίες, εξάλλου, προσφέρει τη σειρά «Tsakiris Chips» σε μεγάλες συσκευασίες. Τις σειρές των προϊόντων της συμπληρώνουν η «Tsakiris Sticks» και η «Kettle Cooked». Επιπλέον, η εταιρεία παράγει και συσκευασίες snacks πατάτας περιορισμένης παραγωγής με ελληνικές πατάτες Νάξου και Νευροκοπίου.
Ποιός όμως ανακάλυψετα πατατάκια; Σύμφωνα με την ιστορία τα πατατάκια ανακαλύφθηκαν το 1853, τυχαία από έναν γνωστό σεφ της εποχής στη Νέα Υόρκη στην περιοχή Σαρατογκα Σπρινγκς. Ύστερα από παράπονα κάποιου πελάτη που είδε τις πατάτες του χοντρές και ανάλατες, ο Σεφ αποφάσισε να τον εκδικηθεί. Έκοψε τις πατάτες όσο λεπτές γινόταν τις τηγάνισε μέχρι να γίνουν τραγανές και έριξε μπόλικο αλάτι.
Ο πελάτης μόλις δοκίμασε την νέα πρόταση ενθουσιάστηκε και έμειναν έτσι στην ιστορία ως τσιπς από την ονομασία που τους δώθηκαν από την περιοχή, ως Σαρατόγκα τσιπς.
Στην Ελλάδα όμως τα τσιπς ανακαλύφθηκαν από την Τσακίρης, το 1954.
Εκείνη την εποχή ο Γεώργιος Τσακίρης δημιουργεί την πρώτη μονάδα παραγωγής σνάκς πατάτας στο υπόγειο του σπιτιού του στην Αθήνα.
Ο εξοπλισμός του ήταν τότε απλές και καθημερινές συσκευές. Τό κόψιμο της πατάτας γίνεται χειρωνακτικά με κοπίδι και τα τσιπς τηγανίζονται σε μικρή φριτέζα κάρβουνου.
Τα τσιπς τοποθετούνται σε διαφανείς σακούλες και η συσκευασία τους γίνεται στο χέρι.
Τη διανομή στα κοντινά θερινά σινεμά και ζαχαροπλαστεί την κάνει ο ίδιος ο Γ. Τσακίρης πεζός.
Στις αρχές του 1960 το εργαστήριο μεταφέρεται σε μεγαλύτερο χώρο στο Μεταξουργείο και η διανομή πλέον γίνεται με μοτοσυκλέτα. Τέλος της δεκαετίας, καθώς η ζήτηση αυξάνεται, το εργαστήριο μεταφέρεται στο Γκάζι. Η διαδικασία παραγωγής γίνεται πλέον σε στάδια και τα προϊόντα Τσακίρης διατίθενται και στα περίπτερα.
Το 1990 τη διοίκηση της επιχείρησης αναλαμβάνει ο γιος του κ. Τσακίρη, ο κ. Γρ. Τσακίρης, ο οποίος είχε μακρόχρονη θητεία δίπλα στον πατέρα του. Στα τέλη της δεκαετίας του '90, το 1997, δημιουργείται η σύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Αταλάντη, με συνολική δυναμικότητα 750 κιλών ανά ώρα.
Τα πράγματα όμως στην αγορά έχουν αλλάξει. Η επένδυση τελικά της Αταλάντης ήταν πολύ μεγάλη για να την αντέξει η επιχείρηση. Από την άλλη πλευρά, ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί. Έτσι το 1999 η οικογένεια Τσακίρη αναγκάζεται να πουλήσει το 69% της Τσακίρης ΑΒΕΕ στον όμιλο Plias, ενώ τον Ιανουάριο του 2002 μεταβιβάζει και το υπόλοιπο 31%.
Τον Ιανουάριο του 2004 η Τσακίρης εξαγοράζεται από την Coca-Cola 3Ε.