Εθνική Ασφαλιστική: «Παρών» δηλώνει η Fosun - «Συνεχίζουμε» λέει η Exin

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική Ασφαλιστική: «Παρών» δηλώνει η Fosun - «Συνεχίζουμε» λέει η Exin

Καθώς οι καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της πώλησης του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής συνεχίζονται, οι κινέζοι της Fosun, η οποία αναδείχθηκε δεύτερος προτιμητέος αγοραστής στον διαγωνισμό που διενέργησε η Εθνική Τράπεζα δηλώνουν «παρόντες υπό προϋποθέσεις». Την ίδια στιγμή η Exin διευκρινίζει ότι δεν ζήτησε καμία παράταση στην διαδικασία και δεσμεύεται να ολοκληρώσει τη εξαγορά.

«To ενδιαφέρον της Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική είναι ενεργό και οι εκπρόσωποι της εταιρείας είναι πρόθυμοι υπό προϋποθέσεις να συζητήσουν με την Εθνική Τράπεζα», μεταφέρουν στο insider.gr πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της κινεζικής επενδυτικής εταιρείας.

Το μήνυμα αυτό έρχεται καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την Exin, η οποία παρά τις συνεχείς δηλώσεις δεν έχει ολοκληρώσει την κατάθεση του φακέλου εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία θα πρέπει να δώσει ως εποπτική Αρχή το «πράσινο φως» για να κλείσει η συμφωνία ύψους 718 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της Exin, η εταιρεία κατέθεσε στην ΤτΕ έναν φάκελο 100 σελίδων στις 10 Ιανουαρίου ενώ προχθές κατατέθηκαν επιπλέον στοιχεία που της ζητήθηκαν και τα οποία έχουν να κάνουν με το προτεινόμενο σχήμα και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Πάντως πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας λένε ότι ο φάκελος δεν έχει ολοκληρωθεί.

Έτσι, η Fosun τηρεί στάση αναμονής αφού ο κινεζικός όμιλος έχει ήδη επενδύσει στην Ελλάδα και σε ελληνικές εταιρείες όπως η Follie Folli, έχει ισχυρή παρουσία στον τουριστικό τομέα ως ιδιοκτήτης των Club Med και συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. O κινεζικός επενδυτικός όμιλος πρόσφατα αναβαθμίστηκε από την Moody’s, ενώ συγκέντρωσε και 700 εκατ. δολάρια μέσω έκδοσης ομολόγων.

EXIN: Δεν έχουμε ζητήσει παράταση

Στο μεταξύ σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα ο όμιλος Exin με επίσημη ανακοίνωσή του «διευκρινίζει ότι δεν έχει αιτηθεί την παράταση της διαδικασίας κατάθεσης» προσθέτωντας ότι «σε συνάρτηση με αμοιβαία συμφωνημένα χρονικά πλαίσια, κατατέθηκαν την 31η Ιανουαρίου συμπληρωματικά έγγραφα, τα οποία ζητήθηκαν, πλέον του κατατεθειμένου από τη 10η Ιανουαρίου φακέλου».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Exin τα συμπληρωματικά έγγραφα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

- προτεινόμενη οργανωτική και επενδυτική δομή

- χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

- αποδεικτικά στοιχεία κεφαλαιακής επάρκειας

«Ο Όμιλος EXIN καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να αναφερθούν στα επίσημα νομικά έγγραφα που διέπουν τη διαδικασία και τα οποία ορίζουν ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Μαρτίου 2018. Οποιαδήποτε αναφορά σε διαφορετική ημερομηνία είναι λανθασμένη. Ο Όμιλος EXIN παραμένει προσηλωμένος στη διαδικασία, τηρώντας όλες τις ρήτρες εμπιστευτικότητας που έχουν αναληφθεί και δεσμεύεται να ολοκληρώσει την εξαγορά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider