Επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες για τα Νερά Κρήτης

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες για τα Νερά Κρήτης

Με επενδύσεις αλλά και στρατηγικές συνεργασίες τα Νερά Κρήτης έχουν καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να έχουν παρουσία σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπως η Κίνα.

Πρόσφατα η επιχείρηση που εκμεταλλεύεται τα νερά μιας από τις καθαρότερες πηγές των Λευκών Ορέων, συνεργάζεται με το μεγάλο πρακτορείο διανομής τύπου «Ευρώπη», χρησιμοποιώντας για τη διανομή των φιαλών της τα μέσα μεταφοράς του. Έτσι, τα Νερά Κρήτης, μέσω του τεράστιου δικτύου του πρακτορείου, έχει φτάσει παντού στην Ελλάδα.

Τα Νερά Κρήτης τα οποία εξάγονται και σε 24 χώρες, μεταξύ των οποίων στην Κίνα- είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες εμφιάλωσης νερού στην ελληνική αγορά. Η προηγμένη τεχνογνωσία της έχει δημιουργήσει αναγνωρίσιμα καινοτόμα προϊόντα με νέα σχήματα, χρώματα, πώματα και ετικέτες στις φιάλες.

Ειδικότερα το 2003 η εταιρεία καινοτόμησε διεθνώς, παράγοντας και διαθέτοντας πρωτοποριακή πλαστική φιάλη 10l μιας χρήσης για θερμοψύκτες. Το 2007 προχώρησε στην παραγωγή κλασικών συσκευασιών νερού.

Το 2011 κυκλοφόρησε τη σειρά εμφιαλωμένων νερών «Summer Collection» με πολύχρωμες φιάλες και πώματα. Το 2012 παρουσίασε παιδική σειρά με την ονομασία «Νεράκι» και άρχισε εξαγωγές νερών σε μπουκαλάκια με μορφές ζώων.

Το 2014 κυκλοφόρησε σειρά προϊόντων με οκτώ παιδικούς χαρακτήρες της Walt Disney στις ετικέτες τους, εγκαινιάζοντας συνεργασία με την προαναφερθείσα διεθνή εταιρεία. Τα προϊόντα της φέρουν, επιπλέον, τα εμπορικά σήματα «Νερά Κρήτης», «Nickelodeon», «Sport» και «Μινώταυρος» -η σχετική σειρά αποτελείται από φιάλες σε σχήμα μινώταυρου και ετικέτες με παραδοσιακές κρητικές μαντινάδες.

Πρόσφατα η εταιρεία εγκατέστησε και δεύτερη παραγωγική μονάδα εμφιάλωσης νερών στο Κιλκίς με την οποία έχει αυξήσει ήδη την παραγωγική της δυναμικότητα, η οποία θα την οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το 2016 τα Νερά Κρήτης εμφάνισαν πωλήσεις 10,88 εκατ. ευρώ, από 10,57 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση 2,9%, ενώ όσον αφορά τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,07 εκατ. ευρώ, έναντι 1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider