1.150 εργαζόμενοι πήραν το «χρυσό πακέτο» της Πειραιώς

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
1.150 εργαζόμενοι πήραν το «χρυσό πακέτο» της Πειραιώς

Πάνω από 1.150 εργαζόμενοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο προσέφερε γενναίο πακέτο αποζημίωσης, ιδίως στα καταστήματα της περιφέρειας.

Στις 2 Φεβρουαρίου, η τράπεζα ανακοίνωσε το πρόγραμμα εθελούσιας με σκοπό να μειώσει το προσωπικό της κατά τουλάχιστον 1.000 άτομα το 2018, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης και των δεσμεύσεων για μείωση των λειτουργικών δαπανών της έναντι των δανειστών.

Σημειώνεται ότι, ουσιαστικά, τα προγράμματα εθελούσιας μένουν «ανοιχτά» και μετά την επίσημη ημερομηνία λήξης τους, για όσους υπαλλήλους σκέφτονται να αποχωρήσουν. Και αυτό συμβαίνει γιατί η Πειραιώς έχει βάλει ακόμη πιο υψηλά τον πήχη της μείωσης προσωπικού -στα 2.000 άτομα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Το «πακέτο» της εξόδου προσφέρει έως και 61 μισθούς για τους εργαζομένους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έως 12 μισθούς επιπλέον για τους υπαλλήλους της περιφέρειας. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, εκδηλώθηκε ζωηρό ενδιαφέρον την πρώτη στιγμή, γεγονός που ώθησε τη διοίκηση να παρατείνει το πρόγραμμα κατά δύο εβδομάδες -έως εχθές, 5 Μαρτίου.

Ιδιαίτερα δελεαστικό ήταν το πρόγραμμα για τους εργαζόμενους στο δίκτυο της περιφέρειας, αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Ένας κίνδυνος που ελλοχεύει, ωστόσο, με τα προγράμματα αυτά είναι ότι, συνήθως, δράττουν την ευκαιρία να αποχωρήσουν ικανά και ευέλικτα στελέχη, τα οποία έχουν αυτοπεποίθηση ότι θα βρουν απασχόληση στην αγορά, ακόμη και υπό τις σημερινές δυσχερείς συνθήκες.

Ανάλογο πρόγραμμα ανακοίνωσε τον Ιανουάριο και η Eurobank, η οποία βέβαια στοχεύει σε μικρότερη συρρίκνωση του δικτύου της. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, για το πρόγραμμα της Eurobank δήλωσαν συμμετοχή περίπου 500 υπάλληλοι, όσοι δηλαδή ήταν και ο στόχος της διοίκησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider