Baume & Mercier και Indian Motorcycles: Μια συνεργασία-φόρος τιμής στον Burt Munro

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Baume & Mercier και Indian Motorcycles: Μια συνεργασία-φόρος τιμής στον Burt Munro
Το Ελβετικό brand ρολογιών και η Αμερικάνικη εταιρεία μοτοσυκλετών δημιούργησαν τρία μοναδικά σχέδια περιορισμένης κυκλοφορίας.

Όταν δύο brands με σπουδαία ιστορία και δέσμευση στην τελειότητα αποφασίσουν να συνεργαστούν, είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. H Ελβετική εταιρεία ρολογιών Baume & Mercier και η Indian, η αποκαλούμενη «πρώτη εταιρεία μοτοσυκλετών» δίνουν τα χέρια και με στόχο να προσφέρουν τρία υπέροχα μοντέλα, αντάξια των προσδοκιών όσων γνωρίζουν τη σπουδαία τους παράδοση. Τα πανέμορφα κομμάτια αποτελούν αφιέρωμα στον Burt Munro, τον «άνθρωπο των ρεκόρ».

Το 1976, ο Burt Munro, ένας τολμηρός άντρας από τη Νέα Ζηλανδία παθιασμένος με την ταχύτητα, κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στον κόσμo και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας των μοτοσυκλετιστών κατορθώνοντας εκείνο που κανείς μέχρι τότε δεν είχε καταφέρει: να ξεπεράσει τα 300 χιλιόμετρα την ώρα, με μια παλιά τροποποιημένη μοτοσικλέτα Indian Scout στο Bonneville Salt Flats στη βορειοδυτική Γιούτα. Το 1926, ο Munro είχε αγοράσει την κόκκινη μηχανή του, με τον αριθμό 35 πάνω της. Η Scout μοτοσυκλέτα του όμως μπορούσε να φτάσει μόνο τα 55 μίλια την ώρα, κι έτσι ο θαρραλέος δρομέας την τροποποίησε χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία και κατασκεύασε τα δικά του τμήματα κινητήρα από μέταλλο. Το project του διήρκησε 40 χρόνια. Το 2005, η ιστορία του Munro έγινε ταινία με τίτλο «The World’s Fastest Indian» και πρωταγωνιστή τον Antony Hopkins.
Το πρώτο μοντέλο της συλλογής που κυκλοφόρησε, είναι το Clifton Club Indian Burt Munro Tribute Limited Edition, ένας αυτόματος χρονογράφος που περιλαμβάνει ταχύμετρο, ένδειξη ωρών, λεπτών, δευτερολέπτων. Μια από τις ξεχωριστές λεπτομέρειες που είναι σχεδιασμένες για να τιμήσουν το αξιοσημείωτο κατόρθωμα του Munro, είναι ο μεγάλος κίτρινος αριθμός 35 στο μετρητή των δευτερολέπτων, που αποτελούσε το τυχερό νούμερο του μοτοσυκλετιστή. Το ασημένιο του καντράν θυμίζει την επιφάνεια των Bonneville Salt Flats, ενώ οι μετρητές πάνω του έχουν φτιαχτεί ακριβώς όπως τα ταχύμετρα, και η ταχύτητα-ρεκόρ των 184 μιλιών/ώρα επισημαίνεται πάνω στο ταχύμετρο. Το καντάν επίσης διαθέτει φωτεινούς δείκτες και μια οριζόντια μαύρη γραμμή, σαν εκείνη που είχε πάνω της η Indian Scout μοτοσυκλέτα του Munro. Επίσης βασικό χαρακτηριστικί είναι το logo της Indian, που υποδηλώνεται στυλάτα με το αρχικό ‘I’, το οποίο χρησιμέυει ως αντίβαρο στον κεντρικό κόκκινο δείκτη του χρονογράφου. Το δερμάτινο Horween λουρί του ρολογιού είναι σε απόχρωση Indian Red, ακριβώς ίδια με τη μοτοσυκλέτα του Νεοζηλανδού. To κομμάτι-αριστούργημα περιορίζεται στα 1967 κομμάτια, αριθμός που ανακαλεί τη χρονιά που ο Munro έκανε το ιστορικό του επίτευγμα.
Πρόκειται για μια συλλογή που θα συγκινήσει όχι μόνο όσους εκτιμούν την προσήλωση του Ελβετικού brand στην επίτευξη της τελειότητας και της ποιότητας και τους λάτρεις των μοτοσπόρ, αλλά και κάθε σύγχρονο Burt Munro, που ζει μια ζωή ελευθερίας, περιπέτειας, αντοχής και οραματιστικής σκέψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider