Πρεμιέρα για την Cosmote Insurance  - Έρχονται και οι ηλεκτρονικές πληρωμές

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρεμιέρα για την Cosmote Insurance  - Έρχονται και οι ηλεκτρονικές πληρωμές

Με την Cosmote Insurance, την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα πώλησης ιδιωτικών ασφαλίσεων, ξεκινά η νέα εποχή του ομίλου ΟΤΕ, ο οποίος σχεδιάζει να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους πέρα από τον βασικό των τηλεπικοινωνιών. Επόμενο βήμα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι η πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών και θα ακολουθήσει η αγορά τυχερών και μη παιγνίων.

Η νέα ιστοσελίδα ηλεκτρονικών πωλήσεων προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης της Cosmote είναι εδώ και λίγες ημέρες σε λειτουργία. Μέσω αυτής οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν ασφαλίσεις αυτοκινήτου, μηχανής, υγείας και κατοικίας σε συνεργασία με μερικές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Ενδεικτικά η Cosmote Insurance συνεργάζεται σε πρώτη φάση με τις Εθνική Ασφαλιστική, Ιnteramerican, Eurolife, Allianz, AXA, AIG, Ιντερσαλόνικα, Prime, Interlife, Ατλαντική Ένωση, Interasco και Μοndial Assistance.

Η Cosmote Insurane πουλάει ασφαλίσεις στους πάντες αλλά θέλοντας να εκμεταλλευτεί και το πελατολόγιο της Cosmote προσφέρει ειδικές παροχές στους πελάτες τηλεφωνίας που θα αγοράσουν από την ασφάλεια τους. Ειδικότερα δίνονται εκπτώσεις από 5% έως 20% για τις ασφάλειες αυτοκινήτου και μηχανής αλλά και συμμετοχές σε κληρώσεις δωροεπιταγών.

Η πλατφόρμα της Cosmote αποτελεί μετεξέλιξη της ΟΤΕ Ασφάλιση, της θυγατρικής του ομίλου που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην μεσιτεία ασφαλίσεων. Ένα ακόμη «δυνατό χαρτί» της νέας υπηρεσίας είναι η ομιλική συνεργασία με την DeTeAssekuranz την εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της Deutsche Telekom η οποία έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως ο όμιλος ΟΤΕ μέσω των δικτύων καταστημάτων του αλλά και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα μπορεί να λειτουργεί μέσω pc, smartphone ακόμη και smart tv μπορεί να δημιουργήσει μια «υπερδύναμη» στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση θα παίξει και το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών που ετοιμάζεται παράλληλα από την εταιρεία.

Εξάλλου πριν από λίγες ημέρες ο όμιλος ΟΤΕ προχώρησε στην ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας Cosmote Payments, η οποία θα αποτελέσει και το όχημα για την δραστηριοποίηση του στην αγορά των ηλεκτρονικών πληρωμών. Όπως έχει αναφέρει ο επικεφαλής του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ οι ασφάλειες, οι ηλεκτρονικές πληρωμές και η αγορά των παιγνίων αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider