Στην αντεπίθεση οι πιστωτές της Folli Follie

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στην αντεπίθεση οι πιστωτές της Folli Follie

Την παρουσία τους ετοιμάζονται να διατρανώσουν οι ομολογιούχοι, προμηθευτές και πιστωτές της Folli Follie μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της διοίκησης της εισηγμένης να καταφύγει στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα πετυχαίνοντας προσωρινή προστασία.

Οι προαναφερόμενοι πιστωτές αφενός δεν ενημερώθηκαν για αυτήν την ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο η εταιρεία απέσπασε τη νομική προστασία από συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 28,7% επί των συνολικών της υποχρεώσεων. Πρόκειται, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για την εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο FF Group Luxembourg II SA.

Νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη κίνηση της Folli Follie «έωλη». Την ίδια ώρα και η Fosun, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχός της, δεν γνώριζε την προσφυγή στις διατάξεις του Πτωχευτικού Δικαίου.

Πηγές αναφέρουν ότι ήδη μερίδα των ομολογιούχων θα καταθέσει μέσα στις επόμενες μέρες αίτηση ανάκλησης της προσωρινής προστασίας. Το ίδιο έχουν τη δυνατότητα να πράξουν και οι τράπεζες οι οποίες πάντως έχουν εξασφαλίσεις, όπως μετοχές στα Αττικά Πολυκαταστήματα και μετρητά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αναμένεται και συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της Folli Follie και των τραπεζών, κάτι που ζήτησε η εταιρεία προκειμένου να τους ενημερώσει για τους λόγους υπαγωγής της στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Δικαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider