Γ. Μασούτης: Θα παραμείνουν πέντε παίκτες στην αγορά

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γ. Μασούτης: Θα παραμείνουν πέντε παίκτες στην αγορά

Για τις ανακατατάξεις που συντελούνται τους τελευταίους μήνες στην αγορά σουπερμάρκετ μίλησε σήμερα ο επικεφαλής της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μασούτης, Γιάννης Μασούτης, στο πλαίσιο των εγκαινίων του πρώτου καταστήματος της αλυσίδας στην Αθήνα.

Ο κ. Μασούτης εκτίμησε ότι στον κλάδο θα παραμείνουν 5 παίκτες, καθώς η αγορά θα οδηγηθεί σε συρρίκνωση μέσω εξαγορών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την επόμενες πέντε εβδομάδες η αλυσίδα έχει προϋπολογίσει περί τα 1,5 εκατ ευρώ για προσφορές στα καταστήματα που θα ανοίξει στην Αθήνα (στα 54 καταστήματα της Προμηεθυτικής) και επιπλέον 300.000 ευρώ για τηλεοπτική καμπάνια, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος προώθησης του νέου επιχιερηματικού βήματος στα 1,8 εκατ ευρώ.

Παράλληλα οι προσφορές - όπως είπε - είναι αυξημένες κατά 30% (αριθμητικά) και κατά 50%-70% προερχόμενες από τους προμηθευτές.

Το επόμενος κατάστημα που θα ανοίξει θα είναι στο Γαλάτσι, στη Λεωφόρο Βεϊκου και ανήκε και αυτό στα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος που εκποιήθηκαν.
Όπως είπε ο κ. Διαμαντής Μασούτης μέσα στο 2019 η αλυσίδα θα ανοίξει 10 νέα καταστήματα, ενώ βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση χώρων πάνω από 2.000 τετραγωνικά προκειμένου να στεγάσει τα Grand Μασούτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τζίρος της Μασούτης το 2018 αναμένεται να είναι χαμηλότερος κατά 5% σε σχέση με το το 2017, ενώ για το 2019 ο τζίρος τωψν καταστημάτων της Αθήνας θα ανέλθει στα 130 εκατ. ευρώ.
Τέλος, όπως ανέφερε, η Μασούτης θα συνεχίσει την αυτόνομη ανάπτυξη αλλά είναι πάντα ανοιχτή σε νέες εξαγορές.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί η Μασούτης εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της στην Αττική.

Πρόκειται για το κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο (Αχιλλέως 98), το οποίο ανήκε στο Σκλαβενίτη (εκποιήθηκε λόγω της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού) και εξαγοράστηκε από την Προμηθευτική.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο η Μασούτης ανακοίνωσε την εξαγορά της Προμηθευτικής, αποκτώντας έτσι παρουσία και στην Αθήνα, κάτι το οποίο αποτελούσε στρατηγικό της στόχο τα τελευταία χρόνια.

Η Προμηθευτική διαθέτει 57 καταστήματα, ένα κατάστημα franchise εντός του νομού Αττικής, απασχολεί πάνω από 1.050 υπαλλήλους ενώ συνεργάζεται με 300 και πλέον προμηθευτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider