Παναγιωτάκης στο insider.gr: Πρέπει να πάρει παράταση ο διαγωνισμός της ΔΕΗ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτάκης στο insider.gr: Πρέπει να πάρει παράταση ο διαγωνισμός της ΔΕΗ

«Η υποβολή προσφορών στο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων πρέπει να πάρει παράταση για να διευκολύνουμε τους επενδυτές», δηλώνει στο insider.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης. Κληθείς να σχολιάσει την πορεία του διαγωνισμού για την πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της επιχείρησης και την επιθυμία κάποιων επενδυτών για παράταση υποβολής των προσφορών, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι «εμείς από την πλευρά μας, ως ΔΕΗ, είμαστε έτοιμοι αλλά αν οι επενδυτές το ζητούν, τότε εμείς πρέπει να τους βοηθήσουμε».

Όπως είναι γνωστό ως ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 17η Οκτωβρίου, ωστόσο η κινεζική CHN Energy η οποία διεκδικεί τις μονάδες σε κοινοπραξία με τον όμιλο Κοπελούζου έχει ζητήσει δίμηνη παράταση προκειμένου να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει για τα πακέτα των σταθμών σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη. Το τελευταίο διάστημα όλα τα σχήματα που διεκδικούν τις μονάδες τις ΔΕΗ ( η κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Seven Energy, η τσεχική εταιρεία ΕΡΗ, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και η Μυτιληναίος) βρίσκονται σε επαφή με την διοίκηση προκειμένου να λάβουν διευκρινίσεις για τεχνικά και οικονομικά δεδομένα με βάσει τα στοιχεία που συνέλεξαν από την πρόσβαση που είχαν στο data room.

Οι επενδυτές είναι λογικό να περνούν από «λεπτό κόσκινο» όλα τα δεδομένα καθώς μεταξύ άλλων θα πρέπει να αναλάβουν συγκεκριμένα ρίσκα σε σχέση με τα κόστη δικαιωμάτων εκπομπής που βαρύνουν τις υπό πώληση μονάδες ενώ θα πρέπει να συνεκτιμήσουν τη βαθμιαία μείωση της χρήσης άνθρακα στο πλαίσιο των επιταγών της ΕΕ για χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Νέα καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ο κ. Παναγιωτάκης, μιλώντας στο insider.gr και κληθείς να σχολιάσει σχετικές καταγγελίες από την πλευρά της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ (ΕΔΟΠ/ΔΕΗ) περί συνωστισμού στα καταστήματα της ΔΕΗ και «ουρές κόσμου» που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, σημείωσε ότι «προχωρά κανονικά το πλάνο για νέα καταστήματα τα οποία θα διευκολύνουν περαιτέρω τους καταναλωτές. Μέσα στο επόμενο διάστημα ανοίγουμε δύο νέα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, τρία στην Αθήνα και ένα στην Πάτρα».

Η επιχείρηση θεωρεί ότι με το νέο ωράριο και το πλάνο για νέα σημεία εξυπηρέτησης θα βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της ΔΕΗ, ήδη λειτουργεί και πάει πολύ καλά και το online σύστημα εξόφλησης λογαριασμών e-bill ενώ όπως σημειώνουν η πλειοψηφία του κόσμου που στέκεται στις ουρές είναι για να κάνει διακανονισμούς οφειλών και νέες ρυθμίσεις (όχι πρώτη ρύθμιση).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider