Τσακίρης (ΥΠΑΝ): Θα βελτιώσουμε το μοντέλο της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακίρης (ΥΠΑΝ): Θα βελτιώσουμε το μοντέλο της Αναπτυξιακής Τράπεζας
«Η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα αποτελέσει τον κύριο φορέα υλοποίησης της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης», αποκάλυψε ο υφυπουργός Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Γιάννης Τσακίρης.

Συνεχίζει την υλοποίηση των σχεδίων για τη σύσταση Αναπτυξιακής Τράπεζας η νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αυτό αποκάλυψε ο υφυπουργός Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Γιάννης Τσακίρης στη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας που είχε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης και το επιτελείο του με δημοσιογράφους σήμερα, Πέμπτη. «Έχουμε δυο τσέπες: τις δημόσιες επενδύσεις και το ΕΣΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακίρης και εξήγησε ότι είναι αναγκαίο οι πόροι αυτοί να μοχλευτούν ώστε να χρηματοδοτήσουν την επιτάχυνση της ανάπτυξης και αυτό θα επιτευχθεί μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

«Η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα αποτελέσει τον κύριο φορέα υλοποίησης της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης μέσω της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των μικροπιστώσεων», υπογράμμισε ο κ. Τσακίρης. Όπως εξήγησε, βούληση του υπουργείου είναι η τράπεζα να λειτουργεί με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ειδικά για το ζήτημα των μικροπιστώσεων, αποκάλυψε ότι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται ήδη σε διαδικασία κατάρτισης νόμου, ο οποίος «προχωράει πολύ γρήγορα». Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που απαγορεύει τις μικροπιστώσεις, είπε, υπογραμμίζοντας όμως ότι είναι σημαντικό εργαλείο χρηματοδότησης σε τομείς όπου οι τράπεζες αντιμετωπίζουν δυσχερείς όπως είναι το αυστηρό εποπτικό πλαίσιο της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider