Εντολές αγοράς στα ελληνικά ομόλογα ρίχνουν τις αποδόσεις

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εντολές αγοράς στα ελληνικά ομόλογα ρίχνουν τις αποδόσεις
Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,644%, έναντι 1,914% στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σήμερα, Τρίτη, μετά τη χθεσινή τους εκτόξευση σε υψηλά επίπεδα επτά μηνών.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,644%, έναντι 1,914% στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης. Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,33%, έναντι 1,39% που ήταν στο κλείσιμο της χθεσινής ημέρας. Η απόδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,9% από 2,3% χθες.

Το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού ομολόγου αναφοράς, μειώθηκε στις 261 μονάδες από 275 μονάδες βάσης, στη χθεσινή συνεδρίαση.

Υποχωρούν οι πιέσεις και στα ιταλικά ομόλογα

Αλλά και στα ιταλικά χρεόγραφα οι πιέσεις υποχωρούν. Η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,28% από 1,4% που ήταν στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης. Η δε απόδοση του πενταετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 0,7%, έναντι 0,9% που ήταν στο κλείσιμο της χθεσινής ημέρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider