ΓΣΕΕ: Άμεσα μέτρα στήριξης και σε 470.000 μακροχρόνια άνεργους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΓΣΕΕ: Άμεσα μέτρα στήριξης και σε 470.000 μακροχρόνια άνεργους
Η Συνομοσπονδία καλεί το υπουργείο Εργασίας να εκδώσει συμπληρωματική απόφαση, με την οποία θα ενισχύεται οικονομικά και αυτή η κατηγορία των ανέργων.

Τη λήψη άμεσων μέτρων και για τους μακροχρόνια ανέργους στη χώρα μας, οι οποίοι αγγίζουν τις 470.000 ζητά από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ.

«Παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι δυστυχώς δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ΄ αυτών, μένουν αβοήθητοι όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα, λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους. Προβλήματα τα οποία εντείνονται εν μέσω πανδημίας», τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Η Συνομοσπονδία καλεί το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει στην έκδοση συμπληρωματικής απόφασης, με την οποία θα ενισχύεται οικονομικά και αυτή η κατηγορία των ανέργων, καθώς όπως επισημαίνει «οι συγκεκριμένοι άνεργοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από έναν χρόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η πολιτεία επιβάλλεται να τους στηρίξει οικονομικά».

Υπενθυμίζεται πως με βάση το τελευταίο δελτίο ανεργίας του ΟΑΕΔ για τον μήνα Φεβρουάριο 2020, καταγράφονται 510.646 άτομα που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Φεβρουάριο 2020, ανήλθε σε 61.194 άτομα. Οι άνδρες ανέρχονται σε 20.152 (ποσοστό 32,93%) και οι γυναίκες σε 41.042 (ποσοστό 67,07%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider