Σύνθετος PMI: «Βαρίδι» για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης η Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύνθετος PMI: «Βαρίδι» για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης η Γερμανία
Στάσιμη έμεινε σχεδόν η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο.

Στάσιμη έμεινε σχεδόν η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο καθώς η αναιμική ανάπτυξη στον τομέα υπηρεσιών δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει τη βαθύτερη κάμψη στη μεταποίηση, ενώ «βαρίδι» για την ανάκαμψη αποτέλεσε η ισχυρότερη οικονομία και «ατμομηχανή» της Γηραιάς Ηπείρου, Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας S&P Global, ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών HCOB (PMI), που θεωρείται καλός δείκτης για την πορεία των επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και του τομέα παροχής υπηρεσιών, διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες από τις 50,9 τον Ιούνιο, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι το 50 διαχωρίζει την περιοχή ανάπτυξης από της ύφεσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ο δείκτης PMI για τον τομέα υπηρεσιών υποχώρησε στις 51,9 μονάδες αυτόν τον μήνα από τις 52,8 συγκριτικά με τις 53,0 που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters, διολισθαίνοντας σε χαμηλό 4 μηνών.

Ο PMI για τη μεταποίηση υποχώρησε σε χαμηλό επτά μηνών, στις 45,6 από τις 45,8 μονάδες του Ιουνίου. Αυτή η υστέρηση μπορεί να αποδοθεί στη Γερμανία, η οποία συρρικνώθηκε απροσδόκητα, πέφτοντας κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για πρώτη φορά από τον Μάρτιο. Η Γαλλία απέτυχε επίσης να αναπτυχθεί, αν και η μέτρηση 49,5 ξεπέρασε όλες τις εκτιμήσεις σε έρευνα 11 οικονομολόγων εκτός από μία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σπορ και luxury: Βρήκαμε τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ που μπορείτε να τα φορέσετε από το πρωί μέχρι το βράδυ

ΓΣΕΒΕΕ: Συμμαχία για το περιβάλλον Δήμου Αθήνας και επιχειρήσεων

Πανώλη αιγοπροβάτων: Συνεχίζονται οι έλεγχοι - Χρηματοδότηση για τη δημιουργία rapid test

gazzetta
gazzetta reader insider insider