Δημοσιεύθηκε στη Εφημερίδα της Κυβέρνησης η παροχή εξουσιοδότησης στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού για τη συνυπογραφή, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, της σύμβασης παραχώρησης για τη χρήση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της Μαρίνας Αλίμου, καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών της ως άνω σύμβασης παραχώρησης, καθώς και της απευθείας σύμβασης σχετικά με την ανάπτυξη της Μαρίνας Αλίμου.
Ωστόσο, αυτή η εξουσιοδότηση είναι η μοναδική στον ορίζοντα για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 2,4 δισ. ευρώ έχει ουσιαστικά ανασταλεί από την κυβέρνηση εξαιτίας των συνθηκών που προκάλεσε η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, με την επανεκκίνησή του να τοποθετείται στην καλύτερη των περιπτώσεων το καλοκαίρι.
Τα αρμόδια υπουργεία και το ΤΑΙΠΕΔ έχουν παγώσει την αποκρατικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων, υποδομών και ακινήτων, προσδοκώντας το τέλος της κρίσης του κορονοϊού και την επανεκκίνηση των ιδιωτικοποιήσεων με «μεγαλύτερη ορμή», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν τα ίδια υπουργικά στελέχη.
Ο μόνος διαγωνισμός που προχώρησε εν μέσω πανδημίας είναι αυτός για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία στην πρώτη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών συγκέντρωσε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον με εννιά επιχειρηματικά σχήματα να συμμετέχουν σε αυτόν. Αλλά και η αξιολόγηση των προτάσεων, όπως όλα δείχνουν, θα πάει πιο πίσω χρονικά.
Στην Εγνατία Οδό οι προγραμματισμένες επιτόπιες επισκέψεις των υποψήφιων επενδυτών για τον Ιούνιο είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθούν.
Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, ο κορονοϊός πέραν των προβλημάτων που προκαλεί στα χρονοδιαγράμματα για τον διαγωνισμό του καζίνου, ίσως να φέρει και καθυστερήσεις και στην κύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας Ελληνικού Δημοσίου και επενδυτή για την κυριότητα των κοινόχρηστων χώρων.
Τέλος, αναστέλλονται και οι εξεταζόμενοι διαγωνισμοί για τις υποπαραχωρήσεις ή και πώλησης μετοχών ενός ή δύο λιμανιών. Το ένα είναι αυτό της Αλεξανδρούπολης και το δεύτερο θα ήταν της Ηγουμενίτσας.