Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Η ύφεση στην Ευρωζώνη μπορεί να φτάσει το 10%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Η ύφεση στην Ευρωζώνη μπορεί να φτάσει το 10%
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, η Ευρώπη πιθανότατα θα υποστεί πιο σοβαρή ύφεση σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία.

«Σήμα κινδύνου» για το μέγεθος της ύφεσης στην Ευρωζώνη, λόγω της ζημιάς που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, «κρούει» η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος, προειδοποίησε ότι η πλήρης οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να έρθει πριν το 2021.

Μάλιστα, όπως εκτίμησε, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia, ακόμη κι αν ανακάμψει η Ευρωζώνη την επόμενη χρονιά, πιθανότατα δεν θα μπορέσει να αντισταθμίσει το πλήγμα από την κρίση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, η Ευρώπη πιθανότατα θα υποστεί πιο σοβαρή ύφεση σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία, ενώ υποστήριξε πως εάν το «lockdown» λόγω κορονοϊού διαρκέσει τρεις μήνες, τότε η οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά περίπου 10%.

Κίνδυνος για την ισπανική οικονομία

Ο ντε Γκίντος εκτίμησε ακόμη ότι η οικονομία της Ισπανίας είναι πιο εκτεθειμένη στην κρίση, εξαιτίας της εξάρτησής της από τομείς όπως ο τουρισμός, γεγονός που μεταφράζεται ακόμη σε μεγαλύτερη ύφεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider