Γεωργιάδης: Η εκ περιτροπής εργασία θα σταματήσει, όταν τελειώσει η έκτακτη κατάσταση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Η εκ περιτροπής εργασία θα σταματήσει, όταν τελειώσει η έκτακτη κατάσταση
«Η εκ περιτροπής εργασία δεν θα διαρκέσει για πάντα, είναι προσωρινό μέτρο», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Δεν θα γυρίσουμε απευθείας στην παλιά μας ζωή», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ για το σχέδιο επανόδου της χώρας στην κανονικότητα.

«Περιμένω τους ειδικούς να μας υποδείξουν το χρονοδιάγραμμα», εξήγησε ο υπουργός για να επισημάνει πως «δεν θα γίνεται ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια η άρση των μέτρων».

Η ζωή μας, συνέχισε, από εδώ και πέρα θα έχει μάσκες, γάντια, αποστάσεις ασφαλείας, αντισηπτικά.

Μαζική παραγωγή μασκών σε δύο εργοστάσια

Σε ό,τι αφορά τις μάσκες, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι υπάρχει μαζική παραγωγή υγειονομικών μασκών, υψηλών προδιαγραφών (όχι υφασμάτινες) σε δύο εργοστάσια στη Λάρισα και τη Θράκη. «Σε 2-3 εβδομάδες θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις μάσκες, όπως ομαλοποιήθηκε και με τα αντισηπτικά», σημείωσε.

Φέτος θα είναι μια κακή οικονομική χρονιά, δεν υπάρχει αμφισβήτηση, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν συμμερίζεται τα ακραία σενάρια για ύφεση 15% για την Ελλάδα».

Προσωρινό μέτρο η εκ περιτροπής εργασία

«Όταν τελειώσει όλη αυτή η έκτακτη κατάσταση, θα τελειώσει και η εκ περιτροπής εργασία», κατέστησε σαφές ο κ. Γωεργιάδης, ερωτηθείς σχετικά για το εν λόγω θέμα.

«Η εκ περιτροπής εργασία δεν θα διαρκέσει για πάντα, είναι προσωρινό μέτρο», συμπλήρωσε και επανέλαβε πως «πρέπει να κερδίσουμε πρώτα τη μάχη της υγείας και μετά τη μάχη της οικονομίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider