Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν βιάζεται να ανοίξει

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν βιάζεται να ανοίξει

Το αίτημα των εκπροσώπων του κλάδου προς την κυβέρνηση ήταν «μη βιαστείτε να ανοίξετε την εστίαση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στο Μega.

«Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Κυρίως, επειδή δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει τη λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν να είναι βέβαιοι ότι δεν ανοίγουν για να ξανακλείσουν. Αυτή ήταν η επίσημη άποψη των εκπροσώπων του κλάδου» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο κ. Γεωργιάδης είχε τηλεδιάσκεψη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων σχετικά με τα προβλήματα που κλάδου. O πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς μιλώντας χθες στο insider.gr για τη συνομιλία που είχαν με τον κ. Γεωργιάδη, επεσήμανε πως κατέστησε σαφές ότι το άνοιγμα εστίασης μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων και μάλιστα στην καρδιά του χειμώνα, είναι απαγορευτικό για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Οι επιχειρηματίες, όπως είπε, προτιμούν το άνοιγμα της εστίασης να πάει πιο πίσω εάν η απόφαση λειτουργία αφορά μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να συνομιλήσουν εκ νέου προς τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν θα υπάρχει εικόνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και μετά το άνοιγμα της αγοράς.

«Μας έχουν δικαιώσει οι πρώτες μέρες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου»

Όσον αφορά στην επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και την εικόνα της αγοράς τις πρώτες μέρες, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «οι πρώτες ημέρες τρεις μέρες μέχρι στιγμή μας έχουν δικαιώσει. Και ο τζίρος είναι πολύ υψηλός και τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται. Έκανα αρκετούς περιπάτους σε διάφορες περιοχές να δω ο ίδιος αν τηρούνται τα μέτρα. Άπαντες φοράνε μάσκα. Είναι πολύ εντυπωσιακό. Είμαστε μια χώρα που η εφαρμογή της μάσκας ξεπερνάει το 90%. Και οι επιχειρηματίες τηρούν τα μέτρα».

Διαβάστε επίσης:

Τι ζητούν οι επιχειρήσεις εστίασης για την επαναλειτουργία τους

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider