Eurostat: Στην Ελλάδα η 2η μεγαλύτερη ύφεση ανά την ΕΕ - Ανθεκτική η απασχόληση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurostat: Στην Ελλάδα η 2η μεγαλύτερη ύφεση ανά την ΕΕ - Ανθεκτική η απασχόληση
Τη σύγκριση των επιδόσεων του 4ου τριμήνου σε όρους ΑΕΠ και απασχόλησης ανακοίνωσε η Εurostat.

Τη σύγκριση των επιδόσεων του 4ου τριμήνου σε όρους ΑΕΠ και απασχόλησης ανακοίνωσε η Εurostat.

Τα στοιχεία δείχνουν πως η Ελλάδα είχε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση ανά την ΕΕ σε όρους ΑΕΠ με την πτώση κατά 7,9% που ανακοίνωσε προ ημερών η ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο υπάρχουν επιδοφόρα μηνύματα σε δύο πεδία: από τρίμηνο σε τρίμηνο η άνοδος του ΑΕΠ που παρατηρήθηκε ήταν η 4η μεγαλύτερη ανά την ΕΕ. Επίσης σε όρους μείωσης της απασχόλησης το 4ο τ΄ριμηνο η πτώση ήταν πιο μικρή από τον μέσο όρο της ΕΕ (κατά 1,5% έναντι μείωσης κατά 1,9% στην ΕΕ).

Αναλυτικά, τη μεγαλύτερη μείωση στο ΑΕΠ δ' τριμήνου σε ετήσια βάση κατέγραψε η Ισπανία με -9,1% και ακολούθησαν η Ελλάδα με 7,9% και η Κροατία με -7,1%. Συνολικά η οικονομία της ΕΕ συρρικνώθηκε 4,6% και της Ευρωζώνης 4,9%. Το Λουξεμβούργο ήταν η μόνη χώρα που απέφυγε την ύφεση.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, την καλύτερη επίδοση κατέγραψαν η Ρουμανία (+4,8%) και η Μάλτα (+3,8%) ενώ ακολούθησαν η Κροατία και η Ελλάδα με +2,7%. Τη χειρότερη επίδοση αντίθετα είχαν η Ιρλανδία (-5,1%) και η Αυστρία (-2,7%).

Τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης σε τριμηνιαία βάση εμφάνισαν η Πορτογαλία και η Εσθονία με +1,9%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν η Τσεχία, η Κροατία, η Λετονία και η Μάλτα (όλες -0,5%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider