Χαμηλώνει ο πήχης για τους Ρώσους τουρίστες

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλώνει ο πήχης για τους Ρώσους τουρίστες

Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις εξελίσσεται η προσέλευση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, καθώς η πτωτική πορεία του ρωσικού νομίσματος αλλά και η προσπάθεια τόνωσης του τουρισμού στην εσωτερική αγορά της Ρωσίας φαίνεται να μειώνουν το ενδιαφέρον για διακοπές στην χώρα μας .

Τον Ιούνιο τα αιτήματα για βίζα ήταν οριακά χαμηλότερα από πέρυσι. Η ίδια τάση καταγράφεται και τον Ιούλιο με τις προξενικές αρχές, μάλιστα, να δέχονται αιτήματα που, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται στο 30% του συνόλου των εκδόσεων βίζας προς άλλες χώρες και αυτό παρά το γεγονός ότι το ελληνικό υπουργείο Υπ. Εξωτερικών με ενέργειες του πέτυχε την καλύτερη δυνατή λειτουργία των μηχανισμών έκδοσης βίζας στις προξενικές αρχές με το πρώτο εξάμηνο οι θεωρήσεις να εμφανίζουν αύξηση κατά 9,2% με αυξηση των εκδόσεων τον Απρίλιο και το Μάιο.

Εκπρόσωποι της ρώσικης τουριστικής αγοράς εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα ταξιδέψει φέτος στο εξωτερικό θα είναι μειωμένος κατά 15%-30% καθώς μεγάλο μέρος Ρώσων επιλέγουν για τις φωτεινές τους διακοπές τους το Σότσι και τη Κριμαία.

Μάλιστα με βάση και το ρυθμό έκδοσης θεωρήσεων εσόδου στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες οι αφίξεις δεν θα ξεπεράσουν τις 800.000 αλλά θα είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις αρχικές προβλέψεις που ήθελαν τον αριθμό αυτό να ξεπερνά το 1,5 εκατομμύρια .

Όμως έκτος των Ρώσων τουριστών χαμηλώνει ο πήχης και για τους επισκέπτες από άλλες χώρες όπως η Αγγλία και η Ιταλία. Το Brexit στην Μ. Βρετανία, αλλά και η ανησυχία από την τραπεζική αστάθεια στην Ιταλία μειώνουν τις προσδοκίες για την πορεία του Ελληνικού τουρισμού από δυο αγορές που είναι σημαντικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider