Ιταλία: Στα 37 δισ. ευρώ το κόστος των επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Στα 37 δισ. ευρώ το κόστος των επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση
Το κόστος των ενεργειακών λογαριασμών θα κοστίσει στις επιχειρήσεις 37 δισ. ευρώ για το 2022, έναντι 20 δισ. ευρώ το 2021 και 8 δισ. ευρώ το 2019.

Σημαντική αύξηση στο ενεργειακός κόστος για το 2022 αναμένουν οι επιχειρήσεις της Ιταλίας, με την κυβέρνηση της χώρας να εξετάζει τη διάθεση επιπλέον χρημάτων προκειμένου να μειώσει τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης στα επιχειρηματικά και οικιακά τιμολόγια.

Ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, ανέφερε την Τρίτη πως η κυβέρνηση εξετάζει να διαθέσει ένα ποσό 5 δισ. ευρώ γα τη στήριξη των καταναλωτών, που έρχεται να προστεθεί στα 10 δισ. ευρώ που έχει δώσει η Ρώμη από τον Ιούλιο του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το νέο πακέτο χρηματοδότησης θα μπορούσε να περάσει από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι εντός της τρέχουσας εβδομάδας και τα χρήματα να δοθούν εντός του β' τριμήνου του 2022.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Τσινολιάνι, δήλωσε θες πως οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ενέργειας μπορούν να επηρεάσουν τη χρήση των κονδυλίων από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης που ανέρχονται σε 39 δισ. ευρώ για τη χώρα, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά της, η ένωση των Ιταλών βιομηχάνων (Confindustria) εκτιμά πως το κόστος των ενεργειακών λογαριασμών θα κοστίσει στις επιχειρήσεις 37 δισ. ευρώ για το 2022, έναντι 20 δισ. ευρώ το 2021 και 8 δισ. ευρώ το 2019, προ της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Στο 5,3% ο πληθωρισμός για τον Ιανουάριο - Αύξηση 38,6% στις τιμές ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider