ΗΠΑ: Σε ιστορικό υψηλό το κόστος των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων - Ξεπέρασε τα 28.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε ιστορικό υψηλό το κόστος των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων - Ξεπέρασε τα 28.000 δολάρια
Το μέσο κόστος επισκευής οχήματος σε ένα διαπιστευμένο συνεργείο στις ΗΠΑ αυξήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2021 κατά 10% σε ετήσια βάση και κατά 20% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών ανήλθε το κόστος που πληρώνουν οι πολίτες των ΗΠΑ για την απόκτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στο τέλος του 2021, καθώς η κρίση των ημιαγωγών και οι αυξημένες τιμές καυσίμων επηρεάζουν την αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πληθωρισμός που συνδέεται με τα μεταχειρισμένα οχήματα στη χώρα ξεπέρασε το 37% για τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ ο πληθωρισμός που συνδέεται με τις τιμές των νέων οχημάτων αυξήθηκε 12% σε ετήσια βάση.

Η μέση τιμή για μεταχειρισμένο όχημα στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο έφτασε τα 28.000 δολάρια, για πρώτη φορά στα χρονικά, σύμφωνα με την Cox Automotive, που θεωρείται ειδικός οργανισμός για την αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων στη χώρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τιμές χονδρικής για την αξία των μεταχειρισμένων οχημάτων αναμένεται να υποχωρήσουν έως 3% έως το τέλος του 2022.

Πέρα από την αύξηση στις τιμές των μεταχειρισμένων οχημάτων, παρόμοια άνοδο γνωρίζουν και τα κόστη για τις κατασκευές των αυτοκινήτων, με το Bloomberg να υποστηρίζει πως ενώ προ ετών οι Αμερικανοί αγόρασαν καινούργιο αμάξι όταν το παλιό τους παρουσίασε προβλήματα, τους τελευταίους μήνες αυτή η τάση έχει ανατραπεί.

Σε εθνικό επίπεδο, το μέσο κόστος επισκευής οχήματος σε ένα διαπιστευμένο συνεργείο στις ΗΠΑ αυξήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2021 κατά 10% σε ετήσια βάση και κατά 20% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider