Γέλεν: Οι ΗΠΑ σε εγρήγορση για κινδύνους από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τραπεζικές πιέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: Οι ΗΠΑ σε εγρήγορση για κινδύνους από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τραπεζικές πιέσεις
Η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει σταθερό, με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και διάθεση ρευστότητας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει σε εγρήγορση για ενδεχόμενους οικονομικούς κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις τραπεζικές πιέσεις, δήλωσε την Τρίτη η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.

Σε σχόλια της σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγνκτον και στο πλαίσιο των συναντήσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Γέλεν υποστηρίζει πως η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που αναμενόταν το φθινόπωρο του 2022, με τις τιμές ενέργειας και τροφίμων να έχουν σταθεροποιηθεί και με τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα να συνεχίζουν να υποχωρούν. Παράλληλα, το πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου βοηθά στη σταθερότητα των παγκόσμιων τιμών ενέργειας ενώ μειώνει την κύρια πηγή εσόδων της Ρωσίας.

Αναφερόμενη στην τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ, που ξεκίνησε τον Μάρτιο με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει σταθερό, με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και διάθεση ρευστότητας. «Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι περισσότερο ανθεκτικό λόγω των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει μετά από την κρίση του 2008» συμπλήρωσε η Γέλεν.

«Παραμένουμε σε εγρήγορση για ενδεχόμενους κινδύνους» είπε η Γέλεν και τόνισε πως θα είναι σε επαφή με τους ξένους ομολόγους της για τις τραπεζικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BlackRock: Οι κεντρικές τράπεζες θα βυθίσουν τις οικονομίες σε ύφεση - Πότε θα σταματήσουν τις αυξήσεις στα επιτόκια

ΔΝΤ για Ελλάδα: Ισχυρότερη ανάπτυξη, ταχύτερη μείωση ανεργίας - «Καμπανάκι» για πληθωρισμό και εξωτερικό ισοζύγιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider