ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί αντίθετοι με παράταση για το όριο πληρωμής του ομοσπονδιακού χρέους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί αντίθετοι με παράταση για το όριο πληρωμής του ομοσπονδιακού χρέους
Δεν πρόκειται να περάσει σχέδιο για αύξηση του ορίου δανεισμού εάν η κυβέρνηση του Μπάιντεν δεν συμφωνήσει σε περικοπές δαπανών.

Μήνυμα «σκληρής γραμμής» για το θέμα του «ταβανιού» του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ έστειλε στον Τζο Μπάιντεν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, λίγο προτού μεταβεί στον Λευκό Οίκο όπου θα έχει συζητήσεις με τον Δημοκρατικό πρόεδρο της χώρας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μακάρθι απάντησε «όχι» σε ερώτημα για το εάν υποστηρίζει την χρονική μετάθεση του «ταβανιού» του ομοσπονδιακού χρέους στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν και ολοκληρώνεται το δημοσιονομικό έτος για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο Ρεπουμπλικανός αξιωματούχος τόνισε πως δεν πρόκειται να περάσει σχέδιο για αύξηση του ορίου δανεισμού εάν η κυβέρνηση του Μπάιντεν δεν συμφωνήσει σε περικοπές δαπανών.

Ακόμα, τόνισε πως ο Μπάιντεν «πρέπει να σταματήσει να αγνοεί τα προβλήματα. Πρέπει να το λύσουμε τώρα» ανέφερε για τις συζητήσεις ώστε α αποφευχθεί έτσι το καταστροφικό και άνευ προηγουμένου σενάριο της στάσης πληρωμών των ΗΠΑ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία των εδρών έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, υιοθέτησε στα τέλη Απριλίου πρόταση νόμου που προβλέπει δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών σε αντάλλαγμα για την αύξηση του ορίου δανεισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το «όριο» του χρέους στις ΗΠΑ, το ενδεχόμενο συμφωνίας και η ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider