Υπερδιπλασιάστηκε το κόστος παρασκευής μιας σπιτικής πίτσας στην Ιταλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπερδιπλασιάστηκε το κόστος παρασκευής μιας σπιτικής πίτσας στην Ιταλία
Το κόστος παρασκευής μιας σπιτικής πίτσας «Mαργαρίτα» στην Ιταλία έτρεξε δύο φορές ταχύτερα από τον πληθωρισμό στην χώρα τον περασμένο μήνα.

Το κόστος παρασκευής μιας σπιτικής πίτσας «Mαργαρίτα» στην Ιταλία έτρεξε δύο φορές ταχύτερα από τον πληθωρισμό στην χώρα τον περασμένο μήνα, λόγω της εκτίναξης της τιμής του ελαιολάδου και της μοτσαρέλας.

Το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε σε υλικά και ενέργεια για το μαγείρεμα του πασίγνωστου φαγητού αυξήθηκε 18,4% τον Μάιο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg με βάση τα στοιχεία του Istat και του ιταλικού ΥΠΟΙΚ, όταν οι πληθωριστικές πιέσεις σε γενικό επίπεδο στη χώρα έφτασαν το 8%. Στον αντίποδα, το κόστος αγοράς μιας έτοιμης πίτσας αυξήθηκε μόνο 7,7% από έτος σε έτος, αυξάνοντας την ελκυστικότητα του να βγεις έξω για φαγητό.

Το Bloomberg συγκεντρώνει δεδομένα για το αλεύρι, τις ντομάτες, τη μοτσαρέλα, το ελαιόλαδο και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με τη μεγαλύτερη αύξηση από μήνα σε μήνα να καταγράφεται στις ντομάτες, οι οποίες ήταν 7,5% ακριβότερες από τον Απρίλιο. Η ενέργεια ήταν το μόνο είδος που υποχώρησε, με πτώση 1,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλεόνασμα 575 εκατ. ευρώ στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων το 1ο τετράμηνο - Οι «πρωταγωνιστές»

Νέα εποχή για τις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων επιχειρεί η ΕΘΕΑΣ με τη σύσταση της COΝGREXPO

Ο Ρόλος της Καινοτομίας στην Αγροτική Οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider