Κίνα: Φοροελαφρύνσεις 72 δισ. δολαρίων για οχήματα νέας τεχνολογίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Φοροελαφρύνσεις 72 δισ. δολαρίων για οχήματα νέας τεχνολογίας
Τα οχήματα που θα αγοραστούν το 2024 και το 2025 θα εξαιρεθούν από τον φόρο αγορών έως και 30.000 γουάν (4.177 δολάρια).

Η κυβέρνηση της Κίνας αποκάλυψε την Τετάρτη ένα σχέδιο για φοροελαφρύνσεις, συνόλου 72 δισ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια, προκειμένου να ενισχύσει τις αγορές ηλεκτρικών οχημάτων και οχημάτων νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το Πεκίνο, τα οχήματα που θα αγοραστούν το 2024 και το 2025 θα εξαιρεθούν από τον φόρο αγορών έως και 30.000 γουάν (4.177 δολάρια) ανά όχημα, με την απαλλαγή να μειώνεται στο μισό για όσα αγοράζονται τα επόμενα δύο χρόνια, ανέφεραν το υπουργείο Οικονομικών, η Κρατική Διοίκηση Φορολογίας και το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών σε κοινή δήλωσή τους.

Σύμφωνα με το κινεζικό ΥΠΟΙΚ, το σύνολο των φοροελαφρύνσεων θα φτάσει τα 520 δισ. γουάν, όπως μετέδωσε το MarketWatch.

Το σχέδιο επεκτείνει μια προηγούμενη πολιτική που εφαρμόζεται στην Κίνα εδώ και χρόνια σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων και να βοηθηθεί η χώρα στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η απαλλαγή ίσχυε για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και τα plug-in υβριδικά.

Η παράταση της πολιτικής, η οποία ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενη μεταξύ των παρατηρητών του κλάδου, έρχεται καθώς το Πεκίνο εξετάζει τρόπους για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, αφού οι οικονομικοί δείκτες που κυμαίνονται από τα βιομηχανικά κέρδη έως τις πωλήσεις ακινήτων έδειξαν σημάδια επιβράδυνσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Αύξηση 11,1% στις πληρωμές μέσω των τραπεζών, χωρίς τη χρήση ρευστού, για το α' τρίμηνο

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική αγορά για την Siemens στον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider