Στουρνάρας: Ακόμα και θέμα ημερών η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Ακόμα και θέμα ημερών η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δήλωσε «υπάρχει σταθερή κυβέρνηση τώρα με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Τελευταία ενημέρωση: 21:04

«Αρκετά αισιόδοξος» για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα εμφανίστηκε την Τετάρτη ο Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παραχώρηση στο Bloomberg.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρθηκε στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, που ανέδειξε πρώτο και αυτοδύναμο κόμμα της ΝΔ του Κυριάκου Μητοτάκης. Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, «υπάρχει σταθερή κυβέρνηση τώρα με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Επομένες είμαι σίγουρος πως μετά από τις προγραμματικές δηλώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στη Βουλή, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι θέμα εβδομάδων, αν όχι και ημερών».

Για τα επιτόκια της ΕΚΤ

Σχετικά με την επιτοκιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ ανέφερε σχετικά με την επόμενη συνεδρίαση της ευρωτράπεζας τον Ιούλιο πως «εάν το βασικό σενάριο διαμορφωθεί έτσι όπως πιστεύουμε πως θα διαμορφωθεί, τότε τον Ιούλιο θα πρέπει να αυξήσουμε τα επιτόκια. Αλλά, σχετικά με τον Σεπτέμβριο, είναι πολύ μακριά, δεν μπορούμε να πούμε ακόμα».

Ακόμα, ο Έλληνας τραπεζίτης είπε πως τα επιτόκια της ΕΚΤ θα πρέπει να διατηρηθούν σε ένα επίπεδο που είναι αναγκαίο ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός».

Υπενθυμίζεται πως η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως η τράπεζα δεν έχει σκοπό να πατήσει «παύση» στις αυξήσεις των επιτοκίων της, προεξοφλώντας -όπως και ο κ. Στουρνάρας- αύξηση τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Σωστή η απόφαση της BoE για τα επιτόκια - Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση η Βρετανία

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider