Μπεζ Βίβλος (Fed): Μικρή αύξηση της δραστηριότητας - Θα συνεχιστεί η «αργή» ανάπτυξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπεζ Βίβλος (Fed): Μικρή αύξηση της δραστηριότητας - Θα συνεχιστεί η «αργή» ανάπτυξη
Πολλοί αναλυτές λένε ότι η αγορά εργασίας πρέπει να «χαλαρώσει» για να οδηγήσει τον πληθωρισμό σε τροχιά προς τον στόχο του 2%.

Μικρή αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ στα τέλη Μαΐου και στον Ιούνιο με πρόβλεψη για συνέχιση της «αργής» ανάπτυξης, επισημαίνονται στην τελευταία έκθεση της Μπεζ Βίβλου της Fed που κυκλοφόρησε τηνΤετάρτη, με βάση τις πληροφορίες που λαμβάνει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα από τις επιχειρηματικές επαφές της σε όλη τη χώρα.

Η έκθεση ετοιμάζεται για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ενόψει μάλιστα της επερχόμενης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας σε δύο εβδομάδες για να εξετάσουν την πολιτική επιτοκίων.

Η Fed ανέφερε ότι πέντε από τις 12 περιφέρειές της ανακοίνωσαν ελαφρά ή μέτρια ανάπτυξη, πέντε σημείωσαν σταθερή δραστηριότητα και δύο ανέφεραν ελαφρά ή μέτρια πτώση.

Η έκθεση επισημαίνει ότι οι αγορές εργασίας ήταν υγιείς, με κάποια αίσθηση ότι οι προσλήψεις γίνονται πιο «στοχευμένες και επιλεκτικές».

Πολλοί αναλυτές λένε ότι η αγορά εργασίας πρέπει να «χαλαρώσει» για να οδηγήσει τον πληθωρισμό σε τροχιά προς τον στόχο του 2%.

Οι μισθοί των εργαζομένων συνέχισαν να αυξάνονται αλλά πιο συγκρατημένα από ό,τι στο παρελθόν, ανέφερε η έκθεση.

Ορισμένες περιοχές ανέφεραν ότι οι καταναλωτές είχαν γίνει πιο ευαίσθητοι στις υψηλότερες τιμές, περιορίζοντας ποιες εταιρείες θα μπορούσαν να μετακυλήσουν τις αυξήσεις του κόστους εισροών. Άλλες περιφέρειες ανέφεραν ότι η σταθερή ζήτηση επέτρεψε στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τα περιθώρια κέρδους.

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών κατέγραψαν υψηλότερες πιέσεις στο κόστος των εισροών, ενώ οι κατασκευαστές είπαν ότι οι πιέσεις στις τιμές έχουν μειωθεί.

Η δανειοδοτική δραστηριότητα συνέχισε να αμβλύνεται και η δραστηριότητα των μεταφορών ήταν μειωμένη ή σταθερή στις περισσότερες περιοχές, αναφέρει η έκθεση της Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η κάμψη στον πληθωρισμό του Ιουνίου - Σε χαμηλό άνω των 2 ετών

ΗΠΑ: Στο 40% η αποδοχή του Μπάιντεν από τους πολίτες - Μεγαλύτερη ανησυχία η οικονομία

Χρυσός: Κέρδη άνω του 1% λόγω του ασθενούς δολαρίου και της πτώσης των αποδόσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider