Χρυσός: Κέρδη άνω του 1% λόγω του ασθενούς δολαρίου και της πτώσης των αποδόσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Κέρδη άνω του 1% λόγω του ασθενούς δολαρίου και της πτώσης των αποδόσεων
Πάνω από 1% αυξήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τετάρτη για να διαμορφωθούν στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου.

Πάνω από 1% αυξήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τετάρτη για να διαμορφωθούν στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου, υποστηριζόμενα από την αδυναμία του δολαρίου και την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων στον απόηχο της ασθενέστερης από την αναμενόμενη μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Η τιμή του χρυσού γίνεται πιο ανοδική με βάση τα στοιχεία του ΔΤΚ των ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές δεν αναμένουν ότι η Fed θα γίνει πιο αυστηρή τώρα, πράγμα που σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να τερματίσει σύντομα τον κύκλο των αυξήσεων των επιτοκίων, είπε στο Marketwatch o Naeem Aslam, επικεφαλής επενδύσεων στην Zaye Capital Markets.

Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 24,60 $ ή 1,3%, για να διαμορφωθεί στα 1.961,70 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Αυτό ήταν το υψηλότερο ενεργό τέλος συμβολαίου από τις 16 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 1,03 δολάρια ή 4,4% στα 24,31 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του παλλαδίου παράδοσης Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 31,90 δολάρια ή 2,6%, στα 1.279,80 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ οι τιμές της πλατίνας παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισαν 24,20 δολάρια ή 2,6% στα 956,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισαν 9 σεντς, ή 2,3%, στα 3,85 δολάρια ανά λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η κάμψη στον πληθωρισμό του Ιουνίου - Σε χαμηλό άνω των 2 ετών

ΗΠΑ: Στο 40% η αποδοχή του Μπάιντεν από τους πολίτες - Μεγαλύτερη ανησυχία η οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider