Προσπάθεια ανασύνταξης στην Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια ανασύνταξης στην Wall Street με τεχνολογική ώθηση
Η αμερικανική αγορά προσπαθεί να ανακάμψει από το πτωτικό σερί των τελευταίων εβδομάδων.

Τελευταία ενημέρωση 22.21

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται την Δευτέρα οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά προσπαθεί να ανακάμψει από το πτωτικό σερί των τελευταίων εβδομάδων, τη στιγμή που πυκνώνουν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας και στον απόηχο της απροσδόκητης απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας (PBOC) να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο των 5ετών δανείων.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει οριακές διακυμάνσεις πέριξ των 34.488 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,72% στις 4.391 μονάδες. Αρκετά καλύτερη εικόνα, τέλος, για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος σημειώνει κέρδη 1,59% και βρίσκεται στα επίπεδα των 13.502 μονάδων.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» άνω του 14% καταγράφει η μετοχή της Palo Alto Networks, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός της Silicon Valley ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το β' τρίμηνο, ενώ άνοδο 4,8% σημειώνει και ο τίτλος της Nvidia.

Ισχυρά κέρδη σχεδόν 6% και για τη μετοχή της Tesla, όπως και η Pinterest που ενισχύεται κατά 4,6%, ενώ ο τίτλος της Meta κερδίζει σχεδόν 1%.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Dow Jones έχασε 2,2% στην χειρότερη επίδοσή του από τον Μάρτιο, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά περίπου 2,1% στο μακροβιότερο πτωτικό σερί (3 εβδομάδες) από τον Φεβρουάριο. Ο Nasdaq έχασε 3,6% από την Δευτέρα και έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για τρίτη διαδοχική εβδομάδα.

Σημειώνεται πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας, σειρά στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τους για το β' τρίμηνο παίρνουν οι κολοσσοί του κλάδου του λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Macy’s, Nordstrom και Kohl’s, οι επιδόσεις των οποίων θα δώσουν στην αγορά μία ικανοποιητική εικόνα για την αγοραστική ικανότητα των Αμερικανών το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bundesbank: Φόβοι πως ο πληθωρισμός θα παραμείνει «κολλημένος» πάνω από το 2%

Η Κίνα μειώνει τα επιτόκια αλλά όχι όσο αποφασιστικά αναμενόταν

H Permian Resources εξαγόρασε την Earthstone Energy έναντι 4,5 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider