Χατζηδάκης: Δεν αντιμετωπίζουμε οριζόντια τους ελεύθερους επαγγελματίες - Μείωση για όσους πληρώνουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Δεν αντιμετωπίζουμε οριζόντια τους ελεύθερους επαγγελματίες - Μείωση για όσους πληρώνουν
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά και για το μέτωπο της ακρίβειας.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά και για το μέτωπο της ακρίβειας.

«Δεν είναι οριζόντιος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο. Για αυτούς που πληρώνουν θα υπάρξει και μείωση. Εκείνοι που θα αισθανθούν παραπάνω πίεση είναι εκείνοι που δηλώνουν, κατά κοινή ομολογία, λιγότερα από αυτά που βγάζουν», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, τονίζοντας παράλληλα πως το ζήτημα είναι ότι ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών, δηλώνει μικρότερο εισόδημα από τους υπαλλήλους που έχει.

Σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Το νομοσχέδιο έχει μέσα δέκα ακόμη μέτρα που αφορά είτε άλλες ομάδες, είτε άλλους τρόπους σύλληψης της φοροδιαφυγής». Συμπλήρωσε πως το νομοσχέδιο φέρνει ηλεκτρονικούς ελέγχους, ενώ στόχος είναι με την πάταξη της φοροδιαφυγής και να μειωθούν εν τέλει οι φορολογικοί συντελεστές.

Αναφορικά με την ακρίβεια δήλωσε: «Δεν είπαμε ότι τα μέτρα αρκούν. Πράγματι η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα. Έχουμε τον τρίτο-τέταρτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση δρα σε τρία επίπεδα» και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν χαρίστηκε στην αισχροκέρδεια.

Τέλος, όσον αφορά το βοήθημα που δόθηκε πέρυσι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πριν τα Χριστούγεννα και το ενδεχόμενο να υπάρξει και φέτος ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε: «Βλέπουμε κάθε μέρα πως εξελίσσονται τα πράγματα, θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να δούμε το θέμα με όσο πιο θετικό μάτι γίνεται, δεν μπορώ να σας το πω ακόμα τώρα, πάντως στο μέτρο του δυνατού, θα “ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού” για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φοροδιαφυγή: Παράθυρο για «μερεμέτια» στο ν/σ μετά τη διαβούλευση - Γραμμένες στην «πέτρα» οι παρεμβάσεις για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Στουρνάρας σε Κύκλο Ιδεών: Να επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές

ΑΑΔΕ: Εντοπισμός 1,4 εκατ. παραβάσεων φοροδιαφυγής με αποκρυβείσα ύλη άνω των 33 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider